soorten bacteriën als decomposers

Ontleding is het proces dat afbreekt dood organisch materiaal in eenvoudigere vormen van materie, die uiteindelijk worden verbruikt door verschillende soorten bacteriën en schimmels. De actie is essentieel voor de dode materie worden beheerd. Kolonies van bacteriën beginnen met het proces van ontbinding kort na de dood van een organische levensvorm, of het nu plant, dier of mens. Bacteriën zelfs bruikbaar bij de afbraak van olie.

Ontleding begint letterlijk op het moment van de dood. Het begint met autolyse, de afbraak van het lichaam door zijn eigen interne chemicaliën, enzymen en bacteriën die in het lichaam wonen, meestal in het spijsverteringskanaal. Mensen en dieren zijn niet afgebroken alleen door bacteriën en schimmels. Het lichaam is eveneens ontleed door externe invloeden, zoals temperatuur, insecten en wormen. Vlees vliegen en klap vliegen leggen hun eieren in het lichaam van een rottende dieren. De eieren worden maden, die ook van hun kant af te breken van het lichaam te doen. Saprotrophic (ontbindend) bacteriën zijn ofwel aërobe (lucht ademhaling) of anaërobe (niet-lucht-ademhaling) tot afbraak te initiëren.

Bodem biedt een breed scala van bacteriële kolonies die op zoek gaan naar en ontleden dood plantenmateriaal, zoals bladeren. Er is een mengsel van bacteriën, schimmels en microben die afbreken en compost de dood plantenmateriaal. In feite zijn er te veel soorten te tellen, maar sommige van de bekende en geïdentificeerde bacteriën die helpen bij de afbraak van plantenmateriaal Streptomyces, Penicillium, Bacillus en Aspergillus. Al deze soorten spelen een vitale rol in de afbraak van bladeren en andere dode plant leven. Zij zijn de reden toen harken laat het vaak opgevallen een blad is “skelet.”

Voedsel dat wordt vergeten in de koelkast ondergaat ontleding hetzelfde als bladeren op de grond. Terwijl een koelkast vertraagt ​​het proces, voedsel blijft nog af te breken en ontleden. Bacteriën zoals Penicillium, Bacillus thuringiensis en Bacillus spelen een grote rol in de afbraak van voedsel, evenals schimmels. Door samen te werken, worden de partners saprofyten genoemd. De bacteriën dringen voedsel zoals fruit, door een opening in de huid. Van daar, meer bacteriën zetten het huishouden, die resteert tot het levensmiddel volledig is afgebroken. Schimmels activiteit is duidelijk wanneer aanwezig is in een vergeten container van voedsel. Het is ook duidelijk wanneer voedsel ranzig gegaan en afbraakproces heeft oneetbaar.

Bepaalde bacteriële kolonies nuttig bij het vergemakkelijken van de sanering en afbraak van olie die zich in de zee is. Pseudomonas, een genetisch gemanipuleerde bacterie, is bekend als een van de worden “-olie eating bacteriën.” Gebruikt om te helpen opruimen van de olievervuiling van de Exxon Valdez in 1989, is het meerdere keren gebruikt sinds. Andere bacterie die bijdraagt ​​tot de afbraak van olie Alcanivorax borkumensis, een marine bacterie die afhankelijk olie te leven. Het is bijna niet detecteerbaar in niet-verontreinigd water, maar als het olieachtige water wordt de bacterie begint agressief te vallen en onmiddellijk afbreken van de olie.