tabak snuiftabak gevaren

Tabak snuif is een vorm van rookloze tabak die fijn gesneden. Veel mensen geloven dat het niet dezelfde gezondheidsrisico’s als tabak die wordt gerookt heeft. Echter, tabak snuiftabak heeft veel negatieve bijwerkingen die variëren van ernstig tot levensbedreigend. Schadelijke stoffen in tabak snuiftabak kan leiden tot ernstige ziekten, en de nicotine die aanwezig is vaak leidt tot verslaving.

Volgens het National Cancer Institute, ongeveer 28 schadelijke chemische stoffen waarvan bekend is dat het risico op kanker verhogen zijn aanwezig in tabak snuiftabak. De meest schadelijke chemische stoffen staan ​​bekend als nitrosamines. Mensen die tabak snuiftabak gebruiken lopen het risico op het ontwikkelen van orale kanker in de mond, lippen, tong, wangen, het tandvlees en de vloer en het dak van de mond. Tabak snuiftabak gebruikers ook bekend maag, alvleesklier en slokdarmkanker te ontwikkelen. Een van de eerste symptomen van orale kanker is witte vlekken in de mond genoemd leukoplakie. Hoewel minder vaak voor dan leukoplakie kan erytroplakie ook de ontwikkeling, die rode vlekken in de mond zijn.

Het gebruik van tabak snuiftabak kan het risico van verschillende hartziekten verhogen, zoals acute cardiale ischemie, angina pectoris en acuut myocardinfarct. Cardiale ischemie is een ziekte die betekent dat je hart niet genoeg zuurstof ontvangen om goed te functioneren. Angina pectoris is een ernstige beklemmende pijn in de borst en acuut myocardiaal infarct permanente schade aan de hartspier. Als u last heeft van hoge bloeddruk, het gebruik van tabak snuiftabak kan het ernstiger te maken, omdat het vernauwt de bloedvaten. Tobacco snuff gebruikers dat tabak sap slikken kunnen last hebben van maagzweren, zodra de nicotine vestigt zich in de maag en veroorzaakt irritatie.

Langdurig gebruik van tabak snuiftabak veroorzaakt tandvlees te wijken, waardoor de gewonde tandvlees beginnen weg van de tanden te trekken. Terugtrekkend tandvlees kan leiden tot bloedingen van het tandvlees en het verlies van tanden. Tabak snuiftabak vlekken de tanden bij gebruik over een lange periode. Vaak tanden beurt een bruin of donker gele kleur die niet wordt geëlimineerd met het poetsen van tanden. Slijtage van de tanden is een bijwerking van het gebruik van tabak snuiftabak. Tanden worden gedragen na verloop van tijd, waardoor ze dunner en zwakker.

Tabak snuiftabak bevat van nature nicotine, die een verslavende substantie. Nicotine maakt het meer waarschijnlijk dat een tabak snuff gebruiker een afhankelijkheid zal ontwikkelen. Rookloze tabak wordt algemeen beschouwd als meer verslavend dan sigaretten, omdat het meer nicotine bevat. De afhankelijkheid van nicotine veroorzaakt lichamelijke ontwenningsverschijnselen optreden in het lichaam wanneer het proberen te stoppen. Tijd, tabak snuiftabak gebruikers bouwen een tolerantie voor nicotine, waardoor ze meer nicotine om hetzelfde effect als bij het begin van gebruik verbruikt.