va voordelen voor oudere weduwen

De steun en aanwezigheid Pension is een handicap inkomen voordeel voor veteranen, waarvan weinig mensen op de hoogte zijn. Oorlogstijd veteranen die zijn 65 jaar of ouder, ernstig gehandicapt of die beperkte of geen inkomen in aanmerking komen voor Pension – de officiële naam van de uitkering. Enige overlevende echtgenoten kunnen ook in aanmerking komen als zij aan de voorwaarden voldoet.

De steun en aanwezigheid Pension biedt voordelen voor de overlevende echtgenoten van veteranen. Om te kwalificeren, moet u hulp bij de activiteiten van het dagelijks leven nodig hebben. Medische evaluatie door een arts bepaalt of je iemand om te helpen met taken zoals baden, aankleden, koken of eten nodig hebben. U kunt in aanmerking als u begeleid zorg nodig, omdat je blind of lichamelijk of geestelijk verzwakt zijn. Pensioenuitkeringen kunnen helpen betalen voor zorg in uw huis, een begeleid wonen voorziening of verpleeghuis.

Een weduwe echtgenoot van een veteraan in oorlogstijd kunnen zich aanmelden voor de hulp en Attendance Pension als de overledene veteraan echtgenoot diende 90 dagen van actieve dienst met een dag of meer gedurende een periode van oorlog. Perioden van oorlogstijd dienst gekwalificeerd door het Congres zijn onder de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse Conflict, Vietnam Era en de Perzische Golfoorlog. Andere in aanmerking te komen eisen omvatten het huwelijk komt een einde door de dood van de veteraan. U moet ook bewijzen dat de medische en financiële nood en in aanmerking komen voor een VA basispensioen te kwalificeren.

Bij het aanvragen van de hulp en Attendance Pensioenuitkeringen, is een overlevende echtgenoot verplicht om documentatie te verstrekken aan het Amerikaanse Department of Veterans Affairs. U moet een kopie van uw huwelijksakte, overlijdensakte echtgenoot en een kopie van uw huidige brief award sociale zekerheid te presenteren. U moet de bank en investeringen rekeningafschriften, evenals een bewijs van inkomen uit pensioen te laten zien. Wees bereid om een ​​bewijs van verzekeringspremies, medische kosten, kosten voor medicatie en andere medische kosten die niet door Medicare, Medicaid of particuliere ziektekostenverzekering vergoed te bieden. Het regiokantoor Veterans Affairs, waar u van toepassing zal vragen om een ​​lijst van alle artsen en ziekenhuizen, waar je afspraken in het afgelopen jaar en een verklaring van uw huisarts had zien. De verklaring moet uw huidige diagnose en medische toestand, prognose beschrijven en of bent u in staat om de zorg voor jezelf.

Het invullen van de aanvraag pakket zoals aangegeven kan de tijd die nodig is om uw aanvraag te versnellen. Over het algemeen duurt het vier tot zes maanden om een ​​beslissing brief ontvangen. Soms kan het langer duren voordat je hoort of u in aanmerking voor een uitkering. Zodra voordelen zijn goedgekeurd, de betaling is met terugwerkende kracht tot de datum van de aanvraag. Als je ouder bent, kunt u een snellere respons krijgen als de VA prioriteit geeft aan toepassingen van een veteraan of een weduwe die ouder zijn dan 70 jaar.