wat doet een overmaat van noradrenaline veroorzaken?

Je lichaam zorgt voor een delicaat evenwicht van hormonen en neurotransmitters om de gezondheid en een optimale mentale activiteit te behouden. Van deze stoffen, norepinefrine speelt een belangrijke rol. Daarom kan een overmaat van deze stof ongewenste effecten.

Norepinephrine is een neurotransmitter die verschillende organen van het lichaam en de hersenen door ofwel stimuleren of remmen van zenuwen, spieren en klieren beïnvloedt.

Norepinephrine invloed op uw opwinding en aandacht niveaus, evenals het vermogen om te onthouden en te leren. Als u in een stressvolle gebeurtenis, Noradrenaline activeert uw lichaam vecht-of-flight reactie.

Een overmaat van noradrenaline fungeert als een krachtige stimulans, waardoor er fysieke uitdrukkingen zoals een snelle hartslag, pijn op de borst, misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn en hoge bloeddruk. Emotionele uitdrukkingen omvatten angst, hoge angst en paniekaanvallen.

Eiwitbronnen zoals vlees, noten en eiwitten zorgen voor de grondstoffen die nodig zijn om een ​​optimaal niveau van noradrenaline vervaardigen. Volgens onderzoeker William J. Walsh, “de meeste neurotransmitter onevenwichtigheden verschijnen genetisch van aard en omvatten abnormaal metabolisme, absorptie en / of opslag van levensmiddelen voedingsstoffen door het lichaam.”

Artsen behandelen van een overmaat van noradrenaline met alfa en bèta-blokkers. Natuurlijke behandelingen omvatten het nemen van een groene thee extract bekend als theanine en / of het essentiële aminozuur arginine, alsmede gebruik levensstijl strategieën die angst te verminderen.