wat zijn Canadese krukken?

Net als wandelstokken en wandelaars, krukken te helpen personen die een beperkte mobiliteit rond. Personen met gebroken benen of gespierd of neurologische problemen vaak een beroep op krukken voor dag-tot-dag-activiteiten. Unlike stokken en wandelaars, die gescheiden worden toegepast krukken in paren, waarbij één steunpilaar voor elke zijde van het lichaam. Er zijn twee hoofdtypen van krukken: oksel en nonaxillary. Oksel krukken bieden steun onder de oksels, of oksel. Nonaxillary krukken, ook wel bekend als onderarm krukken, Canadese krukken of Lofstrand krukken, bieden steun rond de onderarm.

Gemaakt van lichtgewicht aluminium, Canadese krukken een manchet die past rondom de onderarm, net onder de elleboog. Veel gebruikers toevoegen padding aan de binnenzijde van de manchet voor extra comfort. Gebruikers begrijpen een hand bar die zich uitstrekt van de kruk. Net als de manchet, wordt het met de hand bar vaak opgevuld.

In vergelijking met de oksel krukken, Canadese krukken hebben veel voordelen. Omdat ze zijn gemaakt van aluminium, ze zijn lichter dan houten oksel krukken. Ze zijn ook lager omdat niet hoger dan de elleboog verlengen. De lichtheid en gereduceerde hoogte maakt het makkelijker voor mensen om trappen te beklimmen. Omdat de onderarm is ingesloten in de manchet, is er geen gevaar dat het schrappen van de krukken als je je handen te gebruiken om te grijpen iets op het spoor. Tot slot, de onderarm manchet stabiliseert de onderarm, waardoor het gewicht lager makkelijker dan het is met oksel krukken.

Het enige nadeel van de Canadese krukken is dat voor de meeste mensen, ze ondersteunen een kleiner percentage van het gewicht. Hoewel het relatief gemakkelijk is om 80% van het lichaamsgewicht overbrengen naar axillaire krukken meeste mensen vinden het moeilijk om meer dan 50% van hun gewicht te dragen op Canadese krukken.

Er zijn verschillende manieren om te lopen met de Canadese krukken. Personen die een minimale ondersteuning nodig maken vaak gebruik van een twee-punts looppatroon dat nabootst lopen zonder krukken. Met de twee-punt lopen, je de juiste kruk en linkervoet tegelijk te verplaatsen, verplaats de linker kruk en rechtervoet. Personen die significant meer steun nodig hebben, kunnen de vier-punts gang gebruiken. Met dit type looppatroon, u slechts één kruk of een been te verplaatsen in een tijd, het houden van drie punten in contact met de grond te allen tijde. Zeer actieve personen die hebben een sterke torso’s en hogere lichamen zijn in staat om zowel krukken tegelijk voordat swingende hun benen door middel van bewegen.

Over het algemeen, mensen die zullen worden met behulp van krukken op de lange termijn de voorkeur aan Canadese krukken. Personen met de korte termijn, acute verwondingen zoals gebroken benen gebruiken meestal oksel krukken. Opmerkelijke artistieke figuren die Canadese krukken te gebruiken behoren bekende violist Itzhak Perlman en acteur / activist Henry Holden.