wat zijn de oorzaken van de dood in de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is algemeen bekend als een slopende ziekte, maar veel mensen niet beseffen dat het ook fataal kan zijn. Volgens het National Institute of Health, werd de ziekte van Alzheimer voor het eerst geïdentificeerd als de onderliggende oorzaak van meer dan 20.000 doden in 1995, maar is inmiddels verheven tot de zesde belangrijkste doodsoorzaak, vooral bij personen ouder dan 65 jaar. Met meer dan 5,3 miljoen mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer in de Verenigde Staten alleen is het belangrijk om precies begrijpen hoe de ziekte dood kunnen veroorzaken die verbrijzelt.

Hoewel de ziekte van Alzheimer voor het eerst in 1906 werd geïdentificeerd, werd lang beschouwd als een slopende maar niet-fatale ziekte. Het was pas in de jaren 1990, dat de ziekte van Alzheimer werd gezien als de onderliggende oorzaak van een groot aantal sterfgevallen, met de afbraak van de geest en het lichaam veroorzaakt door de ziekte te zijn wat uiteindelijk leidde tot de dood in kwestie. Het werd officieel toegevoegd aan de lijst van doodsoorzaken die in aanmerking worden gerangschikt als gevolg hiervan waren, ab sterfgevallen die zich in 1994. Het aantal doden toegeschreven aan Alzheimer is blijven elk jaar vanaf stijgen, de ziekte bewegende uit de 15e belangrijkste doodsoorzaak in 1994 naar de zesde plaats in 2009.

Hoewel de ziekte van Alzheimer niet direct te doden, kan een aantal van de gevolgen ervan leiden tot de dood. De geleidelijke verlies van motorische vaardigheden kan leiden tot verstikking en andere ongevallen. De vergeetachtigheid en dementie geassocieerd met de ziekte van Alzheimer kan leiden tot patiënten zich te zetten in gevaarlijke situaties of te verdwalen. Een aantal infecties kunnen ontstaan ​​aan incontinentie, het onvermogen uit bed en andere voorkomende symptomen van de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer te krijgen. De schade aan hersenweefsel kan zelfs de kans op ernstige hersenbeschadiging verhogen.

Een van de meest voorkomende doodsoorzaken die lijden aan de ziekte van Alzheimer is een beroerte. Omdat de symptomen van een beroerte zijn vergelijkbaar met de dementie en handicap die kunnen ontwikkelen Alzheimer, kan het moeilijk zijn om een ​​beroerte bij mensen die de ziekte te diagnosticeren. Dit kan leiden tot meerdere beroertes optreden zonder behandeling, die op zijn beurt kan leiden tot de dood. Zelfs bij mensen die niet lijden aan beroerte, hersenletsel kunnen gevolge van stoten of slagen op het hoofd optreden als gevolg van frequente val.

Moeilijkheid kauwen en behoorlijk slikken kan leiden tot verstikking, die kan leiden tot gekauwd voedsel gevangen in de luchtwegen worden. Dit kan de kans op het ontwikkelen longontsteking toenemen, vooral bij patiënten oudere Alzheimer. Ernstige blaas infecties kunnen ontstaan ​​als controle over de blaas wordt een probleem, en stafylokok infecties kunnen voorkomen in doorligwonden die zich ontwikkelen bij Alzheimer-patiënten zijn niet in staat om uit bed te krijgen voor dagen in een tijd.

Zoals motorische vaardigheid degradeert, kan het moeilijker zijn om het evenwicht te behouden. Dit kan resulteren in meer frequent vallen, en deze watervallen kan leiden tot een hersenschudding of gebroken botten. In combinatie met de verhoogde kans op Alzheimer-patiënten af ​​te dwalen en verdwalen wanneer zonder toezicht, kan deze verwondingen levensbedreigend worden als ze niet snel worden gevonden.