behandeling van diabetische diarree

Frequente diarree gemeld in 22 procent van de personen met een lange geschiedenis van diabetes. Geen behandeling voor diabetische diarree bestaat, maar effectieve behandelingen beschikbaar zijn.

Diabetische diarree is de toestand van chronische diarree bij personen met een lange geschiedenis van diabetes.

Diabetische diarree heeft veel verschillende oorzaken. Het kan voorkomen als gevolg van autonome neuropathie, een aandoening waarbij de zenuwen die de dunne darm controle beschadigd. Het kan ook resulteren uit diverse problemen de dunne darm of dikke darm. Een andere mogelijke oorzaak is een afwijking in de absorptie en secretie van vloeistof colon.

De symptomen van diabetische diarree worden behandeld met over-the-counter geneesmiddelen zoals difenoxylaat (Lomotil) of loperamide (Immodium). Fiber supplementen die zemelen of vezelrijke voedingsmiddelen bevatten, kunnen ook werken aan de consistentie van waterige diarree dikken. En antispasmodic geneesmiddelen zoals hyosymine (Levsin), Dicyclomine (Bentyl) en chordiazepoxide (Librax) / clindinium (Clindex) kan ook helpen om de ontlasting frequentie te verlagen.

De lijst is vrij lang, maar actrice Halle Berry, Hooggerechtshof Justitie Sonia Sotomayor, talk-show host Larry King en rockster en reality show celebrity Bret Michaels zijn slechts enkele bekende persoonlijkheden die lijden aan diabetes.

Diarree kan tot uitdroging. Als u lijdt aan diabetes diarree, moet u veel water en duidelijke suikervrije vloeistoffen die vrij zijn van cafeïne drinken. Als diarree is ernstige en aanhoudende zonder reliëf, spreken met uw arts of endocrinoloog over de vraag of een verwijzing naar een gastro-enteroloog is gerechtvaardigd.