behandeling voor diastase recti

Diastase recti, ook bekend als “moeder buik” is een veel voorkomende medische aandoening waarbij het weefsel van de buik, met name de buikspieren, apart en gescheiden worden uitgerekt. Het gebeurt meestal als gevolg van de zwangerschap. Deze voorwaarde hoeft niet permanent te zijn, omdat het kan worden behandeld.

Niet stam van de buikwand. Bepaalde oefeningen of activiteiten kunnen blijven rekken en trek de buik weefsels uit elkaar. Dit omvat activiteiten zoals zwaar tillen en oefeningen zoals volledige sit-ups. Als uw diastase recti ernstig is (de aandoening varieert van nauwelijks merkbaar tot ernstig genoeg zijn om de vingers in de ruimte die door het weefsel scheiding komt), dan vermijd deze activiteiten.

Trekken de spieren van de buikwand weer samen met de oefening. Een gemakkelijke oefening om te doen is met een handdoek onder je onderrug te liggen. til dan uw hoofd en nek van de vloer net genoeg, zodat de buikspieren bezig zijn. Terwijl je dit doet, trek de uiteinden van de handdoek samen over je buik om de spieren samen te trekken. Het idee is dat de spieren zachtjes versterkt als de handdoek omscholen ze terug in een meer natuurlijke positie. Dit is de behandeling die het meest wordt aanbevolen door fysiotherapeuten. Het werkt het beste als de diastase recti niet ernstig en als er een minimale hoeveelheid buikvet.

Fysiek brengt de buik weefsel weer samen met chirurgie. Bij deze behandeling worden kleine incisies in de buikwand. Het weefsel wordt samengetrokken en vervolgens gestikt in de juiste positie. Zoals een operatie, deze behandeling de mogelijkheid op complicaties zoals infectie, maar het heeft het voordeel van de mogelijkheid om weefsel terzijde te passen van de spier, waardoor een steviger look. Dit is de behandeling van keuze voor artsen, omdat zij erkennen dat er geen manier om te verharden, de gerekte fascia weefsel (vetweefsel dat de buikspieren omvat) naast chirurgie.

Er is discussie over de effectiviteit van de oefening in diastasis recti behandeling. Fysiotherapeuten, vanwege hun professionele concentratie, een grotere kans om te adviseren oefeningen. Artsen kunnen waarschijnlijk meer aan te bevelen chirurgie omdat chirurgie is normaal in hun werk. Het is dus belangrijk om informatie van beide kanten te krijgen, zodat u een weloverwogen beslissing te nemen over welke behandeling het beste kan worden voor u kunt maken. Daarnaast zullen veel verzekeringsmaatschappijen geen betrekking chirurgie omdat in de meeste gevallen cosmetische beschouwd.