de beste CPAP masker voor kant dwarsliggers

Continue positieve luchtwegdruk (CPAP) is de meest voorkomende behandeling van obstructieve slaapapneu. Het werkt door het onder druk zetten van de bovenste luchtwegen, zodat het zachte gehemelte niet kan verzakking en sneed de adem terwijl de patiƫnt slaapt. De perslucht stroomt door een masker, en dat masker moeten stevig af te dichten met de neus of gezicht. Voor side-dwarsliggers, kan dit een probleem vormen omdat de zij-druk verandert de vorm van het gezicht, het breken van de afdichting met het masker.

Nasale Pillow maskers hebben geen betrekking op de neus, maar verlos lucht door twee kussens poorten (de zogenaamde kussens) direct in de neusgaten. Deze maskers het beste werken voor side-slapers, omdat de vorm van de neus niet verstoren van de kant van druk op de manier waarop de wangen te doen, dus er is minder kans op het breken van de drukafdichting.

Zachte doek maskers zijn gemaakt van lekvrije stof in plaats van plastic, zodat ze minder geneigd zijn om hun zegel te verbreken of opzij worden geduwd wanneer u met de zijkant van je gezicht op het kussen liggen. Als een extra voordeel, zijn ze minder geneigd om sporen achterlaten op je gezicht in de ochtend. Voor patiƫnten die geen lucht gericht in hun neusgaten met kussens kan verdragen, kan dit een meer comfortabele optie.

Een nieuw soort van masker voor side-dwarsliggers een nasaal masker kussen dat hecht aan een steun die op zijn beurt bevestigd aan een bovenste gebitsbeschermer. Dit soort masker gebruikt geen hoofddeksels helemaal niet, en omdat de boventanden niet ten opzichte wijzigen in de neus, de lucht afdichting constant ongeacht slaappositie. Sommige mensen kunnen een probleem hebben met het dragen van de tandheelkundige apparaat, echter, en mensen met bepaalde tandheelkundige problemen kan dit apparaat niet gebruiken.

Side slapen is het hardst voor mensen die full-face maskers nodig, die voor degenen die ademen door hun mond. Zelfs voor mond-ontluchters, moet de neus onder druk of door de lucht zal ontsnappen door worden gehouden. De traditionele full-face maskers, dus betrekking op zowel de mond en neus en zijn gemakkelijk opzij te duwen als u op uw zij slaapt. De oplossing is een masker dat de mond dekt, maar maakt gebruik van nasale kussens om de neusgaten onder druk te houden. Een aantal fabrikanten nu een dergelijke maskers.