de beste manieren om houders schoon

Na jaren van frequente bezoeken aan de orthodontist, patiënten vinden vaak dat de zoektocht naar rechte tanden eindigt niet met de verwijdering van hun bretels. Retainers houden tanden op zijn plaats en voorkomen dat slijpen. Terwijl het gewoon het dragen van een voorschot zal je tanden recht te houden, deze orthodontische hulpmiddelen moeten ook regelmatig worden schoongemaakt, omdat ze schadelijke bacteriën en onaangename geur kunnen herbergen. Verwaarlozing aan houders reinigen kan onnodige bacteriën op je tanden, die later zou kunnen leiden tot problemen bij te dragen. Toch zal een paar simpele trucs houders en tanden schoon te houden.

Retainers verzamelen voedsel, Tarter en plaque, hetzelfde spul dat zich ophoopt op je tanden. Je zou nooit overwegen om naar bed zonder dat je tanden een goede schoonmaak, en je moet dezelfde houding ten opzichte van uw retainer vast te stellen. Gelukkig zijn er veel reiniging opties. Plain oude tandpasta is meestal niet voldoende. Het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft de groei van schadelijke bacteriën op houders die de drager ziek maken geciteerd.

Reinig uw retainer elke avond voordat u het in uw mond. Als je het draagt ​​de hele dag, spoel het met warm water elke keer dat je het te verwijderen en zet het terug in, met het oog af te weren bacteriën. Voordat u naar bed, borstel je retainer met je tandenborstel en een kleine hoeveelheid tandpasta. Ga dan verder met schoonmaken uw retainer.

Veel tandartsen raden prothese reinigingsmiddelen om schadelijke bacteriën op houders te doden. Er zijn ook verschillende producten speciaal voor houders. De meest voorkomende en zeer aanbevolen door tandartsen onder SonicBrite, Retainer Brite, DentaSoak en Cleanse.Freshen.Go.

Deze producten effectief te saneren en ontsmetten van alle soorten houders, zelfs dun, helder Invisaligns. Velen komen in tabletvorm en kan worden opgelost in een glas water om te genieten met de houder. Sommigen komen als reinigingsdoekjes of spray. De meeste van deze producten bevatten een component genaamd sonic schoner, die spleten bereikt in uw unieke gegoten vazal, het oplossen van witte plaque en het doden van bacteriën. Als u geen tijd voor een commercieel reinigingsmiddel hebben, in ieder geval geef je retainer een goede scrub met je tandenborstel elke avond.