de effecten van de ademhaling ingeblikte lucht

Ingeblikte lucht wordt gebruikt in huishoudens om los stof en vuil van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals toetsenborden, en kan ook een hands-free vorm van het schoonmaken van cameralenzen en dingen die er gevoelig voor vingerafdrukken zijn. en in plaats daarvan, krijg hoge eraf; In de afgelopen jaren echter, ingeblikte lucht is in toenemende mate populair bij mensen die don `t van plan om iets met het helemaal schoon te worden. De handeling van het inademen van ingeblikte lucht, ook bekend als “afstoffen,” is een goedkoop, snel en vrijwel niet op te sporen manier om dronken te worden. De risico’s van dit te doen, echter, veel hoger zijn dan de geneugten.

Mensen die luchtspuitbus misbruik een grote bijwerkingen, afhankelijk van het type en de dosering stofdoek. Met een kleine hoeveelheid, kan de gebruiker een lichte dronkenschap, gecategoriseerd door een korte periode van duizeligheid en onnozelheid, zeer vergelijkbaar met die van dronken te voelen. Gebruikers die een grote dosis te nemen zou kunnen ervaren desoriëntatie, een verloren gevoel van tijd en ruimte, en de mogelijke hallucinaties.

De term “ingeblikte lucht” is misleidend. Air poetsdoeken bevatten meer dan alleen zuurstof, ze bevatten soms helium, methaan en fluorkoolwaterstoffen. Bijna alle lucht poetsdoeken bevatten PTFE, dat is een drijfgas gebruikt in vele koelkasten en auto airco-systemen. Hoewel dit ingrediënt is niet noodzakelijk giftig chemische samenstelling, het gas is veel dichter dan zuurstof, en knip de toevoer van zuurstof naar de rest van het lichaam, mogelijk resulterend in stikken.

Het plotselinge verlies van zuurstoftoevoer naar het lichaam resulteert in een toestand bekend als “hypoxie.” Hypoxie is wanneer het lichaam wordt beroofd van voldoende zuurstof. Als hypoxie komt op een snelle manier, laten we zeggen, van de plotselinge verplaatsing van zuurstof uit een stofdoek, dan kan leiden tot bewusteloosheid, aanvallen, of zelfs een hartstilstand veroorzaken. Wat maakt hypoxie vooral eng is dat de victim’s hersenen zou kunnen lijden momenten voor het ervaren van elke uiterlijke signalen, waardoor het slachtoffer zich niet bewust dat hij eigenlijk is verstikt van binnen, totdat het te laat is om hulp te ontvangen.

Als een gebruiker hadden het geluk om haar eerste inhalatie-ervaring te overleven, kan op de lange termijn effecten die volgen bijna net zo verwoestende. Stuiven is direct gekoppeld aan ernstige schade aan de hersenen en het centrale zenuwstelsel, hetgeen uiteindelijk kan leiden tot verlies van zintuigen en verlamming latere leeftijd. Nier en lever problemen zijn ook gekoppeld aan stofdoek misbruik.

De beschikbaarheid, prijs en de algehele undetectability van het inademen van ingeblikte lucht is het steeds populair onder jonge mensen die willen hoog te krijgen voor goedkoop gemaakt, en zonder het krijgen in de problemen. Deze gevaarlijke gewoonte heeft levens en gezinnen verwoest, dus het is erg belangrijk om mensen om je heen over dit onderwerp op te voeden. Als u of iemand die je kent een probleem met afstoffen heeft, neem dan onmiddellijk hulp zoeken.