de gevolgen van Agent Orange over kinderen die worden geboren

Agent Orange was een omstreden chemisch middel dat werd gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de oorlog in Vietnam. De chemische was bedoeld als een herbicide, bedoeld om gedeeltelijk de-foliate de dikke jungles van Vietnam. Het doel was om het gemakkelijker maken voor de Verenigde Staten en de geallieerde troepen in staat zijn om vijandelijke troepen te zien, en zijn minder gevoelig voor hinderlagen van de dichte jungle. Het spuiten werd gestopt, volgens militaire functionarissen, door 1971 vanwege de gevaarlijke bijwerkingen op mensen die direct blootgesteld en zijn nog meer gruwelijke bijwerkingen op hun nog worden bedacht kinderen.

Agent Orange bevatte een chemische stof dioxine. Deze stof werkt als een hormoon wanneer deze in het lichaam wordt geabsorbeerd. Wanneer het aan receptoren cel ontwikkeling foetussen vóór de echte hormonen die worden verondersteld opstelling, ze veroorzaken de cellen effectief mogelijk niet en afwijken van een normale ontwikkeling pad. Een van de meest voorkomende gevolgen van Agent Orange over kinderen van wie de ouders waren blootgesteld is afwijkend oculaire ontwikkeling. Deze misvorming kan in de vorm van blindheid te wijten aan kinderen worden geboren zonder netvlies, zonder lenzen in hun ogen, en soms zonder ogen of zelfs oogkassen at all.

Naast het feit dat geboren zonder oogkassen, of de ogen helemaal niet, kunnen de kinderen geboren uit ouders blootgesteld aan Agent Orange lijden van een groot aantal verschrikkelijke fysieke misvormingen. Deze misvormingen kunnen omvatten onvolgroeide of ontbrekende ledematen, ledematen die langer zijn en verschillend gevormde van gezonde mensen, gespleten lip of gehemelte en koppen die kunnen worden over-sized of kegelvormig. Deze kinderen kunnen ook worden geboren met orgel problemen, zoals hartafwijkingen.

Kinderen geboren uit ouders blootgesteld aan Agent Orange hebben een grote kans te worden doodgeboren of met een dergelijke gezondheidsproblemen dat ze niet lang overleven na de geboorte.

Kinderen geboren uit ouders blootgesteld aan Agent Orange kunnen worden geboren met een ernstige psychische handicaps. Deze handicaps kunnen variëren van leerproblemen en een laag IQ, tot bijna catatonische staten en ernstige gedragsstoornissen.

Kinderen geboren uit ouders blootgesteld aan Agent Orange op een hoger risico op het ontwikkelen van kanker, met name leukemie en bijnier kanker.

Mensen die direct blootgesteld aan Agent Orange hebben zich ontwikkeld gezondheidsproblemen tegen een hoger tarief dan de gemiddelde bevolking, met inbegrip van diabetes en kanker.