de verschillen tussen apo & novo

Patiënten die worden voorgeschreven medicijnen worden soms in verwarring gebracht door wat lijkt op soortgelijke nog verschillende namen op de flessen zijn. Bijvoorbeeld, iemand die wordt voorgeschreven medicatie Metoprolol kan één maand ontvangt pillen gemarkeerd “NOVO Metoprolol,” en nog een maand te ontvangen pillen gemarkeerd “APO Metoprolol.” Dit kan leiden patiënten te vragen of zij ontvangen verschillende medicijnen in verschillende maanden.

De afkortingen AVO en NOVO betekenen verschillende fabrikanten, niet verschillende medicijnen. Medicatiebewakingssysteem gelabeld, bijvoorbeeld APO naproxen, dezelfde generieke medicijnen als een gelabeld NOVO naproxen. Ze zijn allebei naproxen, één geproduceerd door één bedrijf, één geproduceerd door een andere.

Hoewel er geen verschillen in de chemie van de medicatie moet zich er goed mogelijk verschil in kosten tussen twee dezelfde generieke medicijnen van verschillende fabrikanten. Ook beschikbaarheid van een bepaalde fabrikant kan variëren op verschillende tijden vanwege de vele factoren die kunnen leiden tot een medicijn fabrikant wordt afgegeven in één keer, en andere fabrikant bij andere. De kwestie van de vergelijkende kwaliteit onder generieke geneesmiddelen is een netelige een, en moeten worden afgewikkeld op een case-by-case basis over medicatie, zou dit een goede probleem te bespreken met uw arts.

APO is de afkorting van Apotex, een Canadees farmaceutisch bedrijf dat voornamelijk produceert generieke geneesmiddelen. Apotex produceert momenteel meer dan 260 verschillende generieke geneesmiddelen.

NOVO staat voor Novo Nordisk, Deense bedrijf verscheidene farmaceutische middelen voor de behandeling van diabetes (zoals insuline) en hemofilie produceert. Novo Nordisk produceert ook geneesmiddelen voor de behandeling met groeihormoon en hormonale substitutietherapie.

De afkorting gevonden op een pil is niet noodzakelijkerwijs de enige afkorting gebruikt voor een bepaalde fabrikant geven. Er zijn alternatieve afkortingen gebruikt, met name in Canada, voor farmaceutische fabrikanten. Zo kan Apotex ook worden afgekort “APX,” en Novo Nordisk Canada kan ook worden afgekort als “NOO.”