het verschil tussen de REM-slaap en NREM

Tijdens de slaap het lichaam en de hersenen rust en verjongen. Wetenschappers kunnen hersenactiviteit opnemen tijdens de slaap met een machine genaamd een elektro. Het EEG toont twee basispatronen van de activiteit, rapid eye movement of REM-slaap en non-rapid eye movement of NREM slaap. Beide soorten slaap noodzakelijk voor een optimale gezondheid, maar hebben zeer verschillende effecten op het lichaam. Algemeen REM slaap verjongt de hersenen en NREM verjongt het lichaam.

Het lichaam wordt afgewisseld tussen de twee belangrijkste slaap cycli, REM en NREM. Meestal wanneer een persoon voor het eerst in slaap valt hij zal gaan in NREM slaap, die kan eigenlijk naar beneden in 4 etappes van ongeveer 90 minuten worden verbroken. REM-slaap gebeurt volgende, en kan ergens tussen de 10 minuten tot een uur. Tijdens de nacht het lichaam fietst tussen NREM slaap en REM, maar het grootste deel van de tijd in NREM slaap.

Aangenomen wordt dat tijdens de REM slaap de hersenen en verjongende rust. Tijdens NREM slaap het lichaam is genezing, het regenereren van weefsel en het opbouwen van botten en spieren. Wanneer een persoon krijgt niet genoeg REM-slaap worden ze in de war, depressief of prikkelbaar. Een persoon die krijgt niet genoeg NREM slaap zal moe, lusteloos zijn en kan een lagere immuunrespons hebben.

Tijdens de REM-slaap, de oogspieren twitch snel bewegen onder de oogleden. Tijdens NREM slaap de ogen zijn nog steeds. Wetenschappelijke studies tonen de ogen bewegen in verschillende patronen afhankelijk van de REM-slaap toestand. Soms rolt langzaam de ogen tijdens de buurt wakker. Dan zijn er uitbarstingen van rapid eye movement en diepe slaap. Wetenschappers geloven dat de snelheid van de oogbeweging is gerelateerd aan het scannen van de werking van een droom. De meeste van onze dromen ontstaan ​​tijdens de REM-slaap wanneer de hersenen actief is en het lichaam is rustig. De spieren van het lichaam in een toestand van verlamming tijdens onze dromen. Als de spieren niet actief tijdens de REM-slaap worden, met sleeper kan lopen, praten of handelen uit hun droom.

Non-remslaap bestaat uit vier fasen. De eerste fase van NREM treedt kort nadat een persoon valt in slaap en als gewekt tijdens dit beginstadium, kunnen zij niet beseffen dat ze hadden zelfs in slaap gevallen helemaal. Hypnic myoclonieën, of een intense body twitch, kunnen optreden tijdens het eerste deel van NREM slaap net voor de spieren te ontspannen. De volgende drie fasen van NREM slaap zal diep of licht zijn, en de spieren van het lichaam volledig te ontspannen of kunnen samentrekken en bewegen tussen fasen. Tijdens NREM slaap de hersenen is rustig. In het algemeen zal de slaper niet dromen en haar lichaam, maar ontspannen, kunnen verplaatsen of te schakelen posities tussen fasen. De hartslag vertraagt, de lichaamstemperatuur daalt en groeihormonen worden vrijgegeven.