soorten bekken verkalkingen

Bekken verkalking optreedt bij zowel kinderen als volwassenen en wordt veroorzaakt door een aantal factoren. De juiste behandeling van deze pijnlijke aandoening is afhankelijk van de medische professional correct te identificeren door X-stralen van de aard van de verkalking storting en haar oorzaak. Dieet of medicatie kan chronische ontsteking verlichten en het voorkomen van toekomstige verkalking.

Druipstenen vormen meestal in het bekken aderen toen calciumzout valt uit de oplossing. Wanneer dit herhaaldelijk gebeurt, verkalkte lagen stollen en voort te bouwen op elkaar, vullen wat moet normaal gesproken een holle structuur binnen de bekken. Afhankelijk van de frequentie van de deposito’s, kan concreties glad of onregelmatig verkalking te vormen. Lucent verkalkingen zijn het resultaat van zeldzame zoutlagen, terwijl dichte concreties vormen van de reguliere calciumzout valt, die ervoor zorgen lagen snel accumuleren. De gelaagde uiterlijk is specifiek voor dit type verkalking, zodat diagnose kan worden gesteld met zekerheid.

Hoewel de vorming van de leiding aan de muur verkalking komt het meest voor in de abdominale aorta, kunnen deze deposito’s vormen in een intern kanaal dat vloeistoffen, met inbegrip van het bekken bloedvaten uitstraalt. Conduit wand calcificatie niet verward cystewand calcificatie, die dezelfde structuur maar grotere diameter, omdat die leiding wand verkalking voorkomt bij haarvaten, de kleinste kanalen in het bekken. X-ray uiterlijk varieert van een reeks stippen op vertakking titels of ringachtige dichtheden.

Fleboliet stenen die zijn gevormd binnen bekken aderen en worden beschouwd als een soort verharding vanwege hun structuur. Fleboliet in hun beginfase zijn incidenteel beschouwd en radiologen vaak niet hun aanwezigheid in de medische rapporten documenteren. Zij daadwerkelijk geacht afzettingen vormen wanneer zij in de onderste helft van het bekken inlaat. In tegenstelling tot andere typen calcificatie, fleboliet zijn uniek voor het bekken.

Pelvic verkalkingen soms vergezellen endometriose of na te bootsen endometriose symptomen. De reden hiervoor is nog niet bekend, maar vrouwen met chronische pijn in het bekken moet deze mogelijkheid rekening houden. Als normale endometriose uitsnijding de pijn niet ontslaat, of tests is gebleken dat endometriose niet aanwezig is, moeten vrouwen een cheque van bekken verkalking in aanvulling op de routine examens voor cysten of vleesbomen te vragen.