vitaminen aan mannelijke libido te verhogen

Naarmate mannen ouder worden, begint hun libido van nature te dalen. Terwijl geneesmiddelen zoals Viagra en Levitra werk als een korte termijn oplossing voor veel mannen, een weloverwogen trip naar de supermarkt kan een gezondere, meer natuurlijke manier om je mannelijkheid te herstellen. Vitaminen gevonden in veel populaire voedingsmiddelen zijn algemeen bekend om mannelijke libido te verhogen. Verder zal een gezond dieet vertragen veroudering en ziekten die zich kunnen interfereren met een normale seksuele omvormer.

Testosteron niveaus spelen een belangrijke rol in het mannelijke libido. Zink verhoogt productie van dit hormoon. Het verhoogt ook je het aantal zaadcellen en gezondheid. Dienovereenkomstig kan een onvoldoende inname van zink leiden tot een laag aantal zaadcellen en vruchtbaarheidsproblemen. Naast het verbeteren van sex drive, zink verbetert ook je immuunsysteem. Voedingsmiddelen rijk aan zink zijn onder andere oesters, kip, biefstuk, eieren, pindakaas, pijnboompitten, en melk.

Vitamine E stimuleert ook de aanmaak van testosteron en kunnen de mannelijke vruchtbaarheid verhogen. Asperges is rijk aan vitamine E, evenals mosterd greens, raapstelen, spruiten, bosbessen en broccoli. Naast het behoud van libido, de vitamine kan ook helpen bij het voorkomen of behandelen van acne, diabetes, PMS, en beroerte.

Verschillende B vitaminen helpen met mannelijke libido, zoals B5, B6 en B12. Avocado’s zijn rijk aan B6. Eieren zijn een grote bron van B5 en B6, die ook stress en balans hormoonspiegels verlagen. Zalm en andere soorten vis hebben B5 en B6 en B12, die een goede reproductieve gezondheid te waarborgen.

Bijna de helft van selenium het mannelijk lichaam wordt in de zaadleiders en testes. Selenium helpt de productie van zaadcellen. Voedingsmiddelen met een hoog selenium inhoud bevatten paranoten, tonijn, oesters, slijmkop en tarwemeel.

Magnesium verhoogt de productie van geslachtshormonen, zoals oestrogeen, androgeen, evenals verschillende neurotransmitters die libido verhogen. Magnesium-rijke voedingsmiddelen zijn artisjokken, bananen, gedroogde vijgen, pruimensap, yoghurt, spinazie en aardappelen.