waarom vers fruit en groenten voor een colonoscopie te vermijden?

Een colonoscopie is een medische procedure die het colon op tekenen van kanker onderzocht. Een goede voorbereiding voor een colonoscopie is belangrijk om nauwkeurige resultaten te ontvangen.

De dikke darm omvat de colon en het rectum. Het doel van het speciale dieet is om de gehele dikke darm vaste stof te verwijderen.

Fruit en groenten zijn rijk aan voedingsvezels. Volgens de Harvard School of Public Health, vezel is een soort koolhydraten die ons lichaam niet kan verteren. De onoplosbare vezels in groenten en fruit water absorberen, waardoor de omvang van de ontlasting.

De dunne darm verwerkt eiwitten en vetten, absorberen aminozuren, vitaminen en mineralen. Het verteringsproces gaat dan verder als voedsel beweegt in de dikke darm.

De dikke darm verwerkt de vezels uit groenten en fruit, produceren voedingsstoffen. Voedsel kan besteden zes tot 73 uur in de dikke darm.

Tijdens een colonoscopie, een kleine flexibele buis met een camera binnen gaat door de dikke darm. Als de darm niet volledig leeg is, zal de arts niet in staat zijn om een ​​duidelijk beeld van de darmwand te krijgen).