wat doet een beknelde zenuw mri eruit?

Magnetisch resonantie imaging (MRI) is een niet-invasieve test die wordt gebruikt om artsen diagnose van problemen in het lichaam. Een gemeenschappelijk gebruik van de MRI is te lokaliseren en diagnosticeren van een beknelde zenuw. De MRI geeft een helder en gedetailleerd beeld van het inwendige lichaam structuren.

Het beeld MRI wordt afgedrukt in de kleuren zwart, wit en grijs. De MRI van een beknelde zenuw kan worden bekeken op een computermonitor, gekopieerd naar een schijf of afgedrukt op papier.

Een MRI maakt gebruik van een sterk magnetisch veld en radiofrequentiepulsen een gedetailleerde weergave van de anatomie van het lichaam te verkrijgen. Het MRI beeld van een geknepen zenuw algemeen gedaan in de wervelkolom zal de wervels, wervelschijven, ruggenmerg en de ruimte tussen de wervels vertonen.

Een geknepen zenuw ontstaat wanneer een overmaat druk op de zenuw wordt geschreven door omringende weefsels, zoals bot, kraakbeen, spieren, pezen of vertebrale schijven. Met een MRI van de ruggengraat, kan een hernia te zien drukken in de samengeknepen spinale zenuwen.

Een MRI kan ook worden gebruikt om een ​​geknepen zenuw in andere gebieden van het lichaam, zoals de pols diagnose. De MRI zal doorgaans tonen een gezwollen pezen of ligament drukken op de zenuw.

De MRI zal de exacte oorzaak van de geknepen zenuw tonen. Zodra de oorzaak is vastgesteld, kan een goede behandeling worden bepaald.