wat gebeurt er als je oud lenzenvloeistof gebruiken?

Jeuk, branderig gevoel en rode ogen zijn ongemakkelijk en pijnlijk, maar vermijden als u uw contact lens oplossing goed te gebruiken. Een van de grootste complicaties voor contactlensdragers is ooginfectie veroorzaakt door bacteriën of schimmels. U kunt helpen voorkomen ooginfecties door het reinigen en opslaan van uw lenzen met verse oplossing elke dag.

Alle lenzenvloeistof fabrikanten zijn vereist door de Food and Drug Administration (FDA) om een ​​vervaldatum op contactlens desinfecteren zetten, schoonmaak en storage-oplossing en opnieuw bevochtigen druppels. De FDA adviseert ook fabrikanten een discard date, zodat u weet hoe lang kan je de oplossing gebruiken na openen. Gebruik nooit oplossing voorbij de vervaldatum.

Contactlens ontsmetten en spoelen oplossing is bedoeld om één keer worden gebruikt en daarna weggegooid. Volgens Dr.Bernard Lepri, O.D., M.S., M.Ed., van de FDA, de oplossing verliest effectiviteit voor desinfectie na het eerste gebruik en zal niet desinfecteren of houd bacteriën of andere verontreinigingen uit groeit.

Bacteriën, schimmels en andere verontreinigingen groeien in oude oplossing oorzaak ooginfecties. De symptomen van ooginfecties zijn roodheid, zwelling, jeuk, afscheiding, wazig zicht en gevoeligheid voor licht.

De meeste ooginfecties zijn gemakkelijk te behandelen maar infecties dragers van contactlenzen niet in staat zijn hun lenzen voor langere tijd of in sommige gevallen, ooit. In ernstige gevallen kan ooginfecties veroorzaakt door slechte hygiëne en oneigenlijk gebruik van contactlenzen oplossing leiden tot hoornvliestransplantatie of blindheid