wat gebeurt er als je Strattera & adderall samen te nemen?

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) behandeld met medicijnen bedoeld om de chemicaliƫn te regelen in de hersenen die niet worden geproduceerd in juiste hoeveelheden. Stimulerende middelen zoals Adderall XR, een effectief maar potentieel gewoonte-vormende drug, zijn een gemeenschappelijke behandeling. Een andere meer recente ontwikkeling is Strattera (atomoxetine), die een beetje anders in de hersenen, maar de richting van hetzelfde effect werkt. In sommige gevallen, kan de arts de twee geneesmiddelen voorschrijven in combinatie.

Sommige mensen kunnen gedeeltelijk reageren op ofwel Adderall of Strattera, maar vinden dat ofwel de medicatie alleen verdwijnt te snel, of dat de symptomen blijven lastig te zijn. Soms is het veranderen van de dosering helpt niet. In deze gevallen kan de arts medicijnen combineren zodat elk bedekt de gebieden waar de andere ophoudt. Het idee is dat in combinatie, zullen deze twee geneesmiddelen beter dan alleen ofwel medicatie werken.

Er zijn voor zover bekend geen nadelige interacties tussen Adderall en Strattera. Hoewel elke drug heeft een waslijst van mogelijke bijwerkingen, zijn er geen nieuwe opgemerkt door de combinatie. Als uw arts doet deze combinatie van geneesmiddelen voorschrijven, monitoren jezelf zorgvuldig, zodat u wijzigingen kan melden, voor beter of slechter.