wat helpt een krassend keel?

Scratchy keel zijn keel die jeukende en pijnlijk voelen. Soms is het ook moeilijk te verteren. Ze kunnen worden veroorzaakt door een aantal dingen, zoals virale infecties, allergieën en vocale misbruik, zoals langdurige zingen of schreeuwen. Scratchy keel zal doorgaans verdwijnen zodra de onderliggende aandoening is behandeld. Inmiddels verscheidene opties beschikbaar voor de keel verzachten.

Warme dranken, zoals thee, kan zeer rustgevend voor de keel. De warmte verhoogt de bloedstroom en verbetert de bloedsomloop naar de omgeving, die toestaan ​​dat sneller genezen. Kruidenthee, zoals kamille, kan u helpen zich meer ontspannen, die de symptomen kunnen verminderen. Pijn verhoogt wanneer het lichaam gespannen en gestresst. Evenzo vermindert bij het lichaam los en ontspannen. Het toevoegen van kalmerende stoffen zoals honing of citroensap aan de thee zal het dubbele van het voordeel te verschaffen. Honing bedekt de keel, beschermt tegen externe irriterende stoffen, terwijl citroen stimuleert de speekselproductie, waardoor het doorslikken gemakkelijker.

Bepaalde kruiden, zoals lavendel, echinacea en gladde iep, kan de pijn te verminderen, zwelling en jeuk geassocieerd met krassend keel. Echinacea kan ook de hoeveelheid tijd die je hebt een krassend keel te verminderen, als het wordt veroorzaakt door een verkoudheidsvirus. Volgens een evidence-based klinische beoordeling gepubliceerd in de kwestie van augustus 1999 “The Journal of Family Practice,” echinacea positieve resultaten op het gebied van het verminderen van de duur en de ernst van de bovenste luchtweginfecties in acht van de negen klinische proeven.

Gorgelen met zout water oplossing is een van de meest effectieve manieren symptomen van een krassend keel tijdelijke verlaging volgens de University of Pittsburgh. De zoutwater gorgelen vermindert weefsel ontsteking en verwijdert irriterende coaten van de keel. Het is over het algemeen geadviseerd om 1/2 theelepel mengen. van zout met 8 oz. van warm water en gorgelen eenmaal per drie tot vier uur.

Paracetamol en ibuprofen, over-the-counter pijnstillers, zijn soms effectief bij kalmerende keelpijn. Paracetamol werkt door het verhogen van het lichaam algehele pijngrens. Ibuprofen is een anti-inflammatoire geneesmiddelen, die zich ontdoet van ontsteking in het weefsel. Hoewel paracetamol en ibuprofen zijn over het algemeen veilig is, kan paracetamol problematisch voor mensen met leverproblemen en ibuprofen kunnen veroorzaken of verergeren zweren en gastro-intestinale symptomen. Mensen met deze problemen, of samenleven medisch probleem, moeten controleren met hun arts voor het gebruik van deze drugs.

Het nemen van extra zorg van je lichaam als je een krassend keel is belangrijk om efficiënt herstel. Nemen in extra vocht maakt het makkelijker voor je lichaam te laten functioneren, wat betekent dat het kan meer aandacht besteden aan het herstel van de schade aan je keel. Het zal ook de congestie en de vorming van slijm te voorkomen. Rustende vaak belangrijk om het herstelproces ook. Het lichaam herstelt zichzelf het best in rust, omdat het in staat is om meer aandacht te richten op wat er mis is met het, in tegenstelling tot het omgaan met het balanceren van de energie-uitgaven en het vergemakkelijken van de spijsvertering. Vocal rest is belangrijk, vooral voor degenen die hebben een krassend keel als gevolg van vocale misbruik. Praten te veel kan verder irriteren of schade aan de keel.