wat is chirurgie voor mrsa?

MRSA of methicilline-resistente Staphylococcus aureus, is een gemeenschappelijk organisme. Vrijwel 1 procent van de bevolking drager, volgens ABC nieuws. Het is moeilijk te behandelen, omdat het bestand tegen vele antibiotica. Terwijl infecties mild en behandeld met een antibioticum kunnen zijn, zoals vancomycine, linezolid of daptomycine sommige geworden ernstig en kan levensbedreigend zijn.

Een type chirurgie voor MRSA infecties procedure wonden die niet genezen door behandeling met antibiotica alleen afvoer. Een bepaald type MRSA die wordt gezien in toenemende mate bij kinderen is botinfecties en behandeling omvat chirurgische drainage van het bot.

In sommige gevallen, behandeling met antibiotica niet voldoende en chirurgie wordt uitgevoerd om aangetast weefsel te verwijderen. Hoeveel weefsel moet worden verwijderd afhankelijk van de ernst van de MRSA-infectie en hoe goed de patiënt reageert op behandeling.

Soms is een MRSA-infectie lijkt reageren op een behandeling met antibiotica, maar dan terugkeert. Een intensievere benadering kan noodzakelijk op dat moment, waaronder chirurgie.

Natuurlijk is een van de meest ernstige gevolgen voor een MRSA-infectie wanneer het een vleesetende bacteriën. Hoewel nog zelden is het mogelijk, en vaak tot amputatie van een ledemaat verspreiding naar andere delen van het lichaam voorkomen.

Terwijl chirurgie voor de behandeling van MRSA beangstigend of ontmoedigend voor de patiënt kan zijn, moet ervan worden uitgegaan dat MRSA is een gevaarlijke infectie en zonder de juiste en snelle behandeling, kan leiden tot orgaanfalen of de dood.