wat is EDTA chelatietherapie?

EDTA, ethyleendiaminetetraazijnzuur, chelatietherapie is een aminozuur gebaseerde therapie die specifieke aminozuren gebruikt om te lokaliseren, bloedzuiger op en verdrijven schadelijke giftig afval uit het menselijk lichaam. Het is gebruikt voor de komende decennia de behandeling van loodvergiftiging. Hoewel de geschiedenis en de praktijk van het gebruik EDTA chelatietherapie voor andere doeleinden is kort en onduidelijk is, er zijn aanwijzingen dat het reinigt het lichaam van andere zware metalen, evenals afbouw slopende chronische pijn en symptomen van de ziekte.

Verwijderen van giftige stoffen is een van nature voorkomende processen van het menselijk lichaam. In een ideale omgeving, zou dit verwijderingsproces volledig elke levensbedreigende toxine werd ingebracht in het lichaam te roeien. Echter, omdat we leven in een vervuilde wereld met de blootstelling aan giftige stoffen, ons lichaam niet giftige stoffen uitscheiden met een snelheid die onze interne zuiveringen processen blijft draaien op hun meest optimale niveau. EDTA chelatietherapie heeft de potentie om na te bootsen en uit te breiden eliminatie vaardigheden die buiten het bereik van het menselijke immuunsysteem hebben genomen door toxiciteit overbelasting. Het is echter onduidelijk hoe EDTA echt werkt, volgens Psychologie Vanderbilt University.

EDTA chelatietherapie oorspronkelijk Duitse wetenschappers ontwikkeld in 1931 om vergiftiging met zware metalen, zoals aluminium, lood, cadmium en kwik te elimineren, uit de body.Then volgens EarthTurns.com, in 1948, werd EDTA chelatietherapie populair in de Verenigde Staten na de Amerikaanse Food and Drug Administration goedkeuring gehecht aan de admininistratation van intraveneuze EDTA chelatietherapie voor zware metalen giftige verwijderen. Rond dezelfde tijd, de US Navy erkende effectiviteit EDTA chelatietherapie op het verwijderen van de zeelieden ‘heavy metal toxiciteit. Ook in deze tijd, artsen begon te experimenteren met EDTA chelatietherapie op arteriosclerose patiënten en kondigde de verbeterde omstandigheden hun patiënten ervoeren met hun geheugen verliezen en angina pectoris. Vervolgens, in 1955, onderzoekers bevestigd dat EDTA chelatietherapie inderdaad kan verwijderen metastatische calcium, die een belangrijk deel van atherosclerotische pest. Dit heeft geleid tot de laatste 50 jaar wetenschappelijke studie en praktijk van EDTA chelatietherapie niet alleen zware metalen en arteriosclerose uit het lichaam, maar een breed scala van andere toxinen en onderdelen ziekte ook roeien.

EDTA chelatietherapie is goedgekeurd door de Food and Drug Administration als een behandeling voor de verwijdering van enige heavy metal toxiciteit. Het is niet goedgekeurd door de FDA voor een andere behandeling, maar alternatieve gezondheid beoefenaars geen gebruik maken van verschillende soorten EDTA chelatietherapie om verschillende ziekten te behandelen. Deze alternatieve gezondheid beoefenaars hebben veel persoonlijke theorieën over de geldigheid en de effectiviteit van deze behandelingen, maar deze theorieën lopen sterk uiteen en er is geen wijdverbreid geaccepteerde wetenschappelijke steun voor een van hen.

Terwijl EDTA chelatietherapie nog veel gebruikt voor heavy metal toxine verwijdering en atherosclerotische pest verwijderen, worden verschillende types nu algemeen door alternatieve artsen voor een verscheidenheid van andere aandoeningen. Deze alternatieve artsen gebruiken EDTA orale chelatietherapie therapieën voor de vermindering van de symptomen van ziekten zoals seniliteit, Alzheimer, Pick’s Atrofie, hoge bloeddruk, pijn in de benen, been gevoelloosheid, krampen in de benen, maculaire degeneratie, scleraderma, verkalkte necrotische zweren en reumatoïde artritis en autisme.

Een studie werd uitgevoerd door de onderzoekers Seely, Wu en Mills in 2005. Er waren vijf gerandomiseerde EDTA chelatietherapie gecontroleerde studies. Van de vijf, slechts twee proeven voorstander van het gebruik van EDTA chelatietherapie. De andere drie onderzoeken geen significante voordelen van het gebruik van EDTA chelatie voordelen boven de placebo aantonen.