wat is een functionele evaluatie capaciteit?

Een Functionele Capaciteit Evaluatie (FCE) is een uitgebreide beoordeling van werkgerelateerde vaardigheden van een individu. Een ergotherapeut of fysiotherapeut voert meestal het grootste deel van de FCE. FCE zijn cruciaal voor handicap of schadeclaims werknemer. De componenten van een FCE zijn vaak specifiek voor de huidige arbeidsbemiddeling van het individu wordt beoordeeld.

Artsen, verzekeringsmaatschappijen, afdelingen van de arbeid, en andere entiteiten gebruiken FCE om een ​​aantal redenen, waaronder arbeidsbemiddeling, het analyseren van het vermogen van een individu om weer aan het werk, het evalueren van de aanwezigheid van een handicap en planning van de behandeling.

De FCE bestaat uit vier fasen: het interview, klinische evaluatie, functionele evaluatie en analyse en aanbevelingen. Tijdens het interview fase zal een verpleegkundige een ontmoeting met het individu om te bepalen of alle voorwaarden of beperkingen bestaan ​​die de deelname van het individu in de FCE, zou verbieden, zoals extreme hoge bloeddruk of ademhaling beperkingen. Body systemen geëvalueerd tijdens de klinische evaluatie zijn: integumentary, hart-, long-, neuromusculaire en bewegingsapparaat. De therapeut zal ook van de cliënt te interviewen om de perceptie van zijn eigen toestand van de cliënt te beoordelen. In de klinische evaluatiefase, zal de therapeut grijpkracht van de cliënt, coördinatie, balans, bereik van de beweging en sensatie te onderzoeken. Fysieke beperkingen zouden duidelijk zijn op dit punt in de beoordeling.

Tijdens de functionele onderzoek sequentie, vraagt ​​de therapeut de cliënt om fysieke taken, zoals lopen, tillen en dragen items te voltooien. Deze taken zijn vaak specifiek voor de huidige arbeidsbemiddeling van het individu. In de laatste fase van de evaluatie, de therapeut analyseert de prestaties van het individu, bespreekt haar bevindingen met de klant, en doet aanbevelingen met betrekking tot het gestelde doel van het onderzoek.

Als onderdeel van de FCE, de therapeut bepaalt het niveau van fysieke job verwachtingen van de individuele redelijkerwijs kon ontmoeten. De fysieke vraag niveaus zijn als volgt: zeer zwaar, zwaar, medium, licht en sedentaire. Zeer zwaar: het individu moet meer dan 20 pond van kracht uit te oefenen (in duwen, tillen, trekken of dragen) voortdurend, meer dan 50 pond van kracht vaak, of meer dan 100 pond van geweld af en toe. Zware eisen omvatten: uitoefenen tussen 10 en 20 pond kracht constant, 25 tot 50 pond vaak, of 50 tot 100 pond bij gelegenheid. Medium middelen met maximaal 10 pond van geweld voortdurend, 10 tot 25 pond van geweld vaak, of 20 tot 50 pond op de gelegenheid. Licht werk vereist het gebruik van een te verwaarlozen hoeveelheid kracht om objecten regelmatig regelmatig bewegen, tot 10 pond, of tot 20 pond op de gelegenheid. Sedentaire banen nodig uitoefenen van maximaal 10 pond van geweld om objecten op de gelegenheid te manipuleren. Deze banen betrekken zitten de meeste van de tijd, maar kan wat wandelen of staan ​​vereisen.

Zodra de FCE is voltooid, moet de examinator een lijst van haar bevindingen, met inbegrip van aërobe niveau van het individu, zijn fysieke eisen kenmerken sterkte niveau, hoe nauw de individuele capaciteiten overeenkomen of niet overeenkomen met het doel bezetting en zijn functionele vooruitgang. Functionele vooruitgang kunnen onder meer hoe goed de cliënt lijkt te reageren op de behandeling.