wat is het salaris in de radiologie?

Salarisschalen in de radiologie is afhankelijk van een aantal factoren, met inbegrip van de geografische ligging, educatieve achtergrond en de plaats van tewerkstelling. De rentabiliteit van een radioloog verandert ook met ervaring, vooral voor degenen die hun basis praktijk te behouden, in plaats van over te gaan tot het management of educatieve functies.

Ervaring speelt een belangrijke rol in het soort en de hoeveelheid van het salaris verdiend door radiologen. Volgens PayScale.com, kunnen mensen met minder dan een jaar ervaring in een landelijk gemiddelde salaris van $ 49.132 verwachten. Winst omhoog gaan consequent in de komende paar jaar, tot vijf jaar mark, waarbij de sprong is veel meer significant, met professionals beweren een gemiddelde salaris van $ 194.030 per jaar. Een goede reden voor deze sprong is dat tegen die tijd, veel radiologen hebben de neiging om over te gaan naar andere functies, waaronder het beheer, de verkoop of het onderzoek, zodat degenen die blijven kan veel hogere inkomsten afdwingen.

Radiologen verdienen verschillende salarissen op basis van de aard van de opleiding die ze hebben. Er zijn grofweg drie manieren om een ​​radioloog worden: voltooi een ziekenhuis trainingsprogramma (meestal negen tot 12 maanden), verdienen een Associate Degree in Radiologie (twee jaar) of vul een Bachelor’s Degree in Radiologic Sciences (vier jaar). Hoe hoger de graad, hoe meer kans op vooruitgang en hoe hoger het salaris dat verdiend kan worden, vooral na de ervaring relevant wordt. Zo kunnen afgestudeerden van het ziekenhuis programma verwacht te verdienen onder $ 50.000, terwijl die met een Bachelor’s wil meer kans verdienen meer dan $ 70.000.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid schat het uurtarief voor een radioloog om te beginnen bij ongeveer $ 14. Sommige steden, zoals Orlando en Houston, te betalen in dat bereik, net als de entry-level posities voor pas afgestudeerden. Het uurtarief stijgt naarmate de ervaring toeneemt of afhankelijk van de locatie. Radiologen in Ohio verdient een gemiddelde van $ 24,57 per uur, terwijl die met meer dan vijf jaar ervaring kunnen verwachten tarieven zo hoog als $ 30,97 per uur.

winst radiologen ‘verschillen aanzienlijk van de ene staat naar de volgende. Verrassend, de salarissen van radiologen lijken niet te corresponderen met de kosten van levensonderhoud van een bepaalde staat. Bijvoorbeeld, in de staat New York, waar de medische professionals hebben de neiging om hogere salarissen hebben, radiologen verdienen een gemiddelde salaris van 80.000 $ per jaar. Californische radiologen, anderzijds, verdienen gemiddeld $ 204.257. De lagere lonen zijn in een aantal van de zuidelijke staten, zoals Texas, waar de mediaan jaarsalaris voor een radioloog is $ 48.696.

De meeste radiologen werken in een ziekenhuis of klinische settings, vaak in loondienst, maar soms als freelancer. Van alle werk instellingen, ziekenhuizen betalen de laagste lonen voor radiologen, een gemiddelde van $ 78.671. Staats-en lokale overheid werken kansen en non-profit organisaties komen de volgende, met een mediane inkomen van iets meer dan $ 85.000. De betere salarissen komen van particuliere organisaties of educatieve faciliteiten, zoals onderwijs hogescholen en universiteiten, waar de salarissen gemiddeld 225.000 $ per jaar.