wat is incisional pijn?

Herstellen van een chirurgische ingreep kan een pijnlijke, emotionele tijd. Een chirurgische patiënt wordt geconfronteerd met vaak een breed scala van risico’s en bijwerkingen. Een onaangenaam neveneffect is incisie pijn of pijn of jeuk op de plaats van de chirurgische incisie. Incisie pijn kan optreden bij elk type chirurgie van verstandskiezen winning tot keizersnede, aan hartchirurgische.

Zoals elke wond, kan een chirurgische incisie zeer pijnlijk zijn. Hoewel chirurgie is een gecontroleerde medische ingreep, de incisie zelf veroorzaakt weefsel trauma. Dit trauma bevordert gevoelige zenuwen in het gebied rond de incisie. De zenuwen een signaal naar de hersenen, die wordt geïnterpreteerd als pijn. Terwijl uitgaande van de insnijding, kan post-operatieve incisie pijnervaring zowel nabij de incisie of, zoals vaak het geval is, in de omgeving van de incisie.

Terwijl incisie pijn is een veel voorkomende bijwerking van de operatie, kan dit leiden tot een aantal belangrijke gevaren. Ernstige incisie pijn kan een teken zijn dat er iets anders mis, en is gecorreleerd met een hoger risico op post-operatieve complicaties. Patiënten die lijden aan ernstige pijn incisie vaak overwonnen met ongemak en vaak beperkte (indien aanwezig) mobiliteit, energie en eetlust. Dit maakt herstel en de terugkeer naar het dagelijks leven veel moeilijker.

Terwijl de tijd kan helpen verlichten van post-operatieve bijwerkingen, zijn er verschillende tips om te helpen bij het verminderen incisie pijn. Veel post-operatieve patiënten worden voorgeschreven pijnstillers, die helpen de pijn. Vergeten om de incisie te beschermen en te voorkomen dat inspannende activiteiten die kunnen heropenen of zet onnodige druk en de druk op de wond. Draag kleding die los en comfortabel zijn en zal niet wrijven tegen de genezing incisie. Voel je vrij om uw chirurg of arts vragen om andere tips om het herstelproces als pijn vrij mogelijk te maken.

Het is normaal dat incisie pijn na elke vorm van chirurgische ingreep. Echter, patiënten die lijden aan incisie pijn gepaard gaan met roodheid, zwelling, afscheiding, of gevoelloosheid onmiddellijk contact opnemen met hun arts. Griepachtige of andere ernstige symptomen, zoals koorts, rillingen, misselijkheid of duizeligheid, ook onder de aandacht van een arts worden gebracht. Het is belangrijk dat patiënten zo eerlijk mogelijk over hun toestand bij het voldoen aan voor een post-operatieve check-up met hun chirurg.