wat is peroneal neuropathie?

Neuropathie is schade aan de zenuwen die pijn en gevoelloosheid veroorzaakt. Peroneal neuropathie verwijst naar schade aan de peroneus. De peroneus is een zenuw in het been die beweging en gevoel geeft aan het onderbeen, voet en tenen.

Peroneal neuropathie treedt op wanneer de peroneus net onder de kop van de fibula (een onderbeen bot) gecomprimeerd.

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, voorkomende oorzaken van peroneus schade omvatten knieblessure, fibula fractuur, met behulp van een strakke gips (of andere lange-termijn vernauwing) op het onderbeen, gewone de benen, regelmatig dragen van hoge laarzen, of druk aan de knie van posities tijdens de diepe slaap of coma.

De symptomen van peroneal neuropathie zijn klapvoet of prikkeling, tintelingen of gevoelloosheid op de bovenkant van de voet. Klapvoet betekent dat u uw enkel niet kan tillen, uit te breiden je tenen, of zet de voet naar buiten.

Volgens medlineplus het doel van peroneal neuropathie behandeling mobiliteit en onafhankelijkheid verbeteren. Mogelijke behandelingen omvatten fysiotherapie, pijnstillers, injecties met corticosteroïden en chirurgie.

Peroneal neuropathie wordt ook wel gemeenschappelijke peroneus dysfunctie.