wat is q-Dryl elixir gebruikt?

Q-Dryl elixir is een merk van de antihistaminicum difenhydramine. Difenhydramine wordt gebruikt om de symptomen van verschillende aandoeningen, waaronder seizoensgebonden allergieën en verkoudheid, allergische huidreacties, slaapproblemen en bewegingsziekte te verlichten. Q-Dryl elixer kan worden gekocht zonder voorschrift. De dosering wordt bepaald door de leeftijd, gewicht, gezondheidstoestand en de respons op het geneesmiddel, volgens WebMD.

Q-Dryl elixir wordt vaak aanbevolen om de symptomen van seizoensgebonden allergieën of verkoudheid te verlichten. Difenhydramine verlicht symptomen zoals loopneus en waterige ogen door de histamine die allergische reactie van het lichaam triggers en produceren van een drogend effect door het blokkeren van het lichaam de productie van de chemische acetylcholine. Het kan ook helpen onderdrukken hoesten geassocieerd met seizoensgebonden allergieën en verkoudheid. Q-Dryl elixir niet te korten of te genezen verkoudheid, WebMD benadrukt.

Omdat de productie van histamine blokkeert het lichaam, kan Q-Dryl elixir ook worden gebruikt om symptomen van allergische reacties te verlichten. Deze omvatten huiduitslag, netelroos en jeuk veroorzaakt door blootstelling aan allergenen. Voor ernstige allergische reacties, onmiddellijk medische hulp inroepen.

Q-Dryl veroorzaakt slaperigheid en kan worden aanbevolen om slaap op te wekken bij volwassenen. Neem het elixer 30 minuten voor het slapen gaan, ‘s avonds gedurende maximaal twee weken. Neem contact op met uw arts als slaapproblemen langer dan twee weken duren. Q-Dryl mag niet worden gebruikt voor slaapproblemen bij kinderen, tenzij voorgeschreven door de arts van het kind. Q-Dryl elixer kan ook worden aanbevolen om te voorkomen of te verlichten reisziekte. Voor de beste verlichting van de symptomen, neem het elixer 30 minuten voordat u op reis of andere activiteiten die reisziekte veroorzaken.

De meest voorkomende bijwerkingen van Q-Dryl elixir zijn slaperigheid of vermoeidheid. Andere bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn, droge mond, moeite met plassen of een vergrote prostaat. Q-Dryl moet exact worden gebruikt zoals voorgeschreven en mag niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 6 jaar tenzij duidelijk voorgeschreven door een arts. Alvorens Q-Dryl elixer, informeer uw arts en apotheker van een medische aandoening en alle medicijnen die u gebruikt, om potentieel schadelijke bijwerkingen en interacties tussen geneesmiddelen te voorkomen.