wat is Raskin protocol?

De Raskin Protocol is een behandeling voor migraine ontwikkeld door Dr Neil Raskin, het voormalige hoofd van de neurologie aan de Philadelphia Naval Hospital.

De Raskin protocol, zoals beschreven door schrijver en patiënt pleiten Teri Robert in haar blog, “Help voor hoofdpijn en migraine,” heeft betrekking op de intraveneuze toediening van 10 milligram Metochlopramide (Reglan) / Dihydroergotamine (DHE) elke acht uur gedurende twee tot drie dagen . De DHE component behandelt de hoofdpijn terwijl Reglan werkt als een anti-emeticum, die braken voorkomt. Aangezien de beste manier om deze medicijnen toe te dienen is intraveneus, het protocol vereist directe interventie en toezicht door gezondheidswerkers.

Een “gemodificeerd Raskin protocol” is ook ontwikkeld waarbij de toediening van DHE Reglan en twee tot drie dagen gepaard gaat met het gebruik van doxepine of Amitriptyline te beschermen tegen herhaling. Deze gemodificeerde protocol wordt aangeraden door Robbins Headache Clinic in Northbrook, Illinois.

Naast de pijn toegebracht aan patiënten, migraine exacte tol op de bredere economie via ziekteverzuim en wat Dr. Stephen H. Landy en anderen noemen “presenteïsme” – de nominale maar onproductieve aanwezigheid van de patiënten op hun werkplek. Een studie gepubliceerd in het Quarterly Journal of Medicine in 1995 schat de totale kosten voor het bedrijfsleven per jaar meer dan $ 5600000000 in de VS en 600 miljoen pond in de Britse