wat is silvadene cream?

Silvadene (generieke naam: zilversulfadiazine) is een topisch antibioticum dat tot de sulfonamidegroep van geneesmiddelen. Het wordt typisch gebruikt als adjuvans voor de behandeling van tweede- en derdegraads brandwonden. Mensen met een wond sepsis ook het geneesmiddel elke soorten schimmels of bacteriële infecties van de huid te voorkomen dat materialiseert op hun bestaande huid verwondingen toegediend.

Silvadene werkt op de celmembraan en wand door het elimineren bestaande bacteriën. Bovendien helpt door remming van infectiviteit en andere vormen van bacteriële en schimmelgroei bacteriegroei zodat ze niet kunnen verspreiden naar andere gebieden van de huid of het bloed infiltreren. Volgens drugs.com klinische studies en gegevens tonen de effectiviteit Silvadene in het beperken van bacteriën die niet reageren resistent zijn tegen andere antimicrobiële agentia.

Silvadene wordt direct op de wond uitgespreid in een dunne laag die ongeveer 1 / 16de van een inch dik. Het is aanbevolen dat de crème worden gespreid met een tong mes. Verbandgaas geplaatst over het gebied waar Silvadene is toegepast om de wond te beschermen. Voorafgaand aan het aanbrengen van Silvadene, moet de huid grondig worden gereinigd en droog. Silvadene crème wordt gewoonlijk tweemaal daags appplied en moet regelmatig worden toegediend om maximaal effectief te zijn. Patiënten moeten Silvadene ruimschoots gebruiken totdat het branden of wond geneest of als ze zijn klaar om te gaan door middel van huidtransplantatie procedures.

Elke gram Silvadene Cream 1 procent bevat 10 mg gemicroniseerd voertuig zilver sulfadiazine.The crème is ook gemaakt van wit petrolatum, stearyl alcohol, isopropylmyristaat, sorbitanmonooleaat, polyoxyl 40 stearaat, propyleenglycol en water, met methylparaben 0,3 procent, conserveringsmiddel. specifieke dosering van een persoon afhankelijk van de ernst van de aandoening en hoe ze reageren op de medicatie. Silvadene is verkrijgbaar in potten die 50g, 400g of 1000g houden. Het komt ook tubes van 20g en 85g.

Hoewel zeldzaam, is Silvadene toegeschreven aan effecten zoals huidnecrose, erythema multiforme, verkleuring van de huid, branderig gevoel, huiduitslag en interstitiële nefritis kant. Silvadene kunnen interfereren met andere geneesmiddelen die worden gebruikt om brandwonden en de huid te behandelen. Dit geldt vooral voor topicale medicijnen die ingrediënten zoals collagenase, papaïne en sutilain bevatten. Personen die allergisch zijn voor sulfa drugs wordt geadviseerd om geen gebruik Silvadene.

Aangezien sulfonamide therapie bekend dat de mogelijkheid kernicterus verhogen, worden vrouwen die zwanger, prematuren en pasgeborenen ontraden het gebruik ervan. Bovendien, mensen met een reeds bestaande medische aandoeningen, met inbegrip van bloed problemen, G6PD enzym deficiëntie, porphyia en nier of lever ziekte, moet uiterste voorzichtigheid te betrachten bij gebruik Silvadene omdat het meer van dergelijke aandoeningen kunnen verergeren.