Wat is stenose van het hart?

Een stenose van het hart, gewoonlijk genoemd aortastenose, treedt op wanneer de aortaklep vernauwt, vertraagt ​​de bloedstroom van het hart naar de rest van het lichaam.

De aortaklep is een van de vier kleppen hart, zij bedoeld zijn om de richting van de bloedstroom besturen door het hart vier kamers. De kleppen geopend om bloed te laten in een kamer en in de buurt van het bloed te voorkomen dat stromen naar achteren. De aortaklep regelt bloedstroom van de linker ventrikel naar de aorta. Stenose treedt op wanneer de klep niet ver genoeg geopend om maximale bloedstroom naar de aorta mogelijk. Dientengevolge, moet het hart harder werken om bloed door de vernauwde klepopening;. Uiteindelijk de hartspier verdikt en vereist een extra hoeveelheid bloed te blijven pompen. Soms, vooral tijdens lichaamsbeweging, bloedtoevoer niet aan de behoeften van het hart, waardoor pijn op de borst, flauwvallen en zelfs hartfalen.

De symptomen van aortastenose onder meer pijn op de borst, duizeligheid, duizeligheid, vermoeidheid (vooral tijdens verhoogde activiteit), kortademigheid en hartkloppingen. Stenose kan uiteindelijk leiden tot hartfalen, waarvan de symptomen onder meer kortademigheid, vermoeidheid en gezwollen enkels en voeten. De symptomen kunnen niet meteen te presenteren, vaak, het eerste teken van stenose is een hartruis, dat is ontdekt door een arts tijdens een routine fysieke examen. Een hartruis laat vaak lang voordat er uiterlijke tekenen van aortastenose.

Aortastenose voornamelijk een ziekte gezien bij ouderen. Als mensen ouder worden, kalkafzettingen uit het bloed ophopen op de aorta-hartklep. In sommige mensen, veroorzaakt verstijving van de knobbels (drie kleine flappen van weefsel waaruit de klep) van de klep, hetgeen leidt tot stenose van de klep. Daarom komt het meest voor bij mensen boven de 60.; Een andere veel voorkomende oorzaak van aortastenose is reumatische koorts. Reumatische koorts is een complicatie van keelontsteking en kan resulteren in de vorming van littekenweefsel op de afsluiter. Dik littekenweefsel vernauwt beschikbare ruimte en kan ook een goede ondergrond voor kalkaanslag te creëren. Deze oorzaak wordt vaak gezien bij volwassenen die reumatische koorts als kind moesten onderduiken;. De andere belangrijke oorzaak van aortastenose is een aangeboren afwijking. Sommige baby’s worden geboren met een vernauwde aortaklep en sommige zijn geboren met slechts twee knobbels in plaats van de normale drie — deze baby’s hebben wat een premolaren klep genoemd.

De oorzaak van een aortastenose begint met een routine fysiek examen als uw arts maakt gebruik van een stethoscoop om je hartslag op abnormale geluiden zoals een hartruis te luisteren. Als uw arts doet hoort een hartruis, moet u wellicht een aantal andere tests ondergaan om een ​​aortastenose diagnose te bevestigen en om de ernst van de ziekte vast te stellen. Andere tests zijn een röntgenfoto van de borst aan de grootte van het hart te controleren en om te controleren op kalkaanslag, een elektrocardiogram, die elektrische impulsen van uw hart meet, een echocardiogram, die geluidsgolven gebruikt om beelden van het hart te produceren; verschillende oefening tests controleer de reactie van het hart op lichamelijke inspanning, en imaging scans, zoals magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en computertomografie (CT) scans die gedetailleerde, driedimensionale beelden van het hart te bieden.

Medicatie kan helpen verlichten symptomen van aortastenose, maar de enige manier om het te genezen is om een ​​operatie te repareren of vervangen van de aortaklep te hebben. Patiënten met een milde of matige symptomen kunnen geen operatie nodig meteen en kan nauwkeurig worden gevolgd tot, of indien de symptomen verergeren. De meest voorkomende chirurgische procedure omvat het vervangen van de aortaklep vernauwd met een kunstmatige klep of een weefselklep van een koe, varken of menselijk kadaver;. Een chirurgische procedure omvat een katheter getipt met een ballon in de aortaklep. Eenmaal binnen wordt de ballon opgeblazen — deze opent en strekt de klep, het uitharden van de vernauwing en het verlichten van de symptomen. Echter, deze methode, genaamd ballon valvuloplasty, niet gebruikt vaak meer wanneer de klep de neiging weer verkleinen na de operatie wanneer de ballon wordt verwijderd. Deze procedure wordt alleen gebruikt bij oudere patiënten die te zwak voor chirurgie.