wat is trigeminus neuropathie?

De nervus zenuw loopt langs je gezicht en laat je gezicht en ogen aan sensaties voelen en berichten leveren aan je hersenen. Soms ook wel tic douloureux, trigeminus neuropathie of neuralgie is een ontsteking van de zenuw die ernstige pijn veroorzaakt.

In veel gevallen kan de exacte oorzaak van de nervus neuropathie niet kan worden bepaald, maar wordt toegeschreven aan het ouder worden, volgens de National Library of Medicine Amerikaanse. Andere mogelijke oorzaken van trigeminus neuropathie omvatten multiple sclerose, zwelling van de hersenen of misvormingen in uw bloedvaten.

De meest voorkomende symptoom van trigeminus neuropathie is ernstige pijn dat voelt als elektriciteit of messteken aan de ene kant van het gezicht, rond je ogen, wangen of het onderste deel van je gezicht. De pijn komt vaak voor tijdens het scheren, het kauwen, het drinken, het aantrekken van make-up of je tanden poetsen.

De pijn van de nervus neuropathie meestal duurt van enkele seconden tot enkele minuten, afhankelijk van de National Library of Medicine Amerikaanse. Het is gebruikelijk om verschillende aanvallen binnen enkele dagen, weken of maanden, gevolgd door perioden ervaart als je geen symptomen, volgens de Mayo Clinic.

Wanneer u trigeminus neuropathie ervaart, uw arts waarschijnlijk een MRI om die multiple sclerose te waarborgen of een andere ziekte is niet verantwoordelijk voor de conditie.

Geneesmiddelen op recept voor de behandeling van trigeminus neuropathie zijn onder andere epliepsy medicatie zoals fenytoïne of carbamazepine, de migraine geneeskunde sumatriptan of tricyclische antidepressiva zoals amitriptyline. Chirurgische procedures kunnen ook worden gebruikt om ontsteking te verminderen of verbreken de nervus trigeminus in ernstige gevallen van neuropathie.