wat is Tylex 750?

Tylex is de Mexicaanse merknaam voor paracetamol, een alternatieve naam voor de chemische acetaminofen, verkocht als pijnstiller Tylenol in de Verenigde Staten. Tylex wordt gedistribueerd door Janssen-Cilag, een afdeling van het Johnson en Johnson Company. Het getal 750 geeft de dosering. Eén Tylex 750 pil bevat 750 mg paracetamol.

Tylex 750 wordt gedistribueerd als een pil oraal in te nemen. De dosis voor volwassenen is een pil om de 6 tot 8 uur, indien nodig. Tenzij uitdrukkelijk geïnstrueerd door uw arts, niet splitsen of plet Tylex 750 pillen.

Net als Tylenol, wordt Tylex voorgeschreven voor milde pijn en als een koorts verloopstuk. Tylex is geschikt voor de verlichting van rugpijn, kiespijn, menstruatiepijn, artrose pijn en algemene pijn en pijn van verkoudheid of griep. In tegenstelling tot ibuprofen of aspirine, heeft Tylex niet zwelling te verminderen.

Geen algemene bijwerkingen zijn gemeld. Tylex niet produceren maagpijn en maagzweren typisch geassocieerd met ibuprofen, naproxen en aspirine. In zeldzame gevallen hebben patiënten allergische reacties zoals jeuk en zwellingen in het bijzonder van het gezicht, tong en keel gemeld. Bijkomende symptomen zijn huiduitslag, duizeligheid en moeite met ademhalen. Als u één van deze symptomen ervaart, onmiddellijk een arts raadplegen.

Tylex verhoogt de kans op bloeden of blauwe plekken. Het mag niet worden ingenomen in combinatie met bloedverdunners zoals warfrin. Tylex mag niet worden ingenomen in combinatie met niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Lees over-the-counter koude en griep medicijnen zorgvuldig om te voorkomen dat een combinatie van verborgen NSAID’s. Personen met leverschade of verminderde leverfunctie dienen hun arts te raadplegen alvorens Tylex. Raadpleeg uw arts voordat u Tylex tijdens het geven van borstvoeding. Metabolieten van Tylex kan doorgeven van moeder op kind via de moedermelk.