wat normaal niet-nuchtere bloedglucose bij mensen?

Glucose is uw lichaam de primaire bron van energie. Je houdt je lichaam in verse aanvoer van deze essentiƫle voedingsstoffen door het eten en verteren koolhydraten. Na een maaltijd met voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten, bloedsuikerspiegel worden verhoogd.

Of een bloedglucosemeting normaal afhankelijk van wanneer de glucose werd uitgevoerd ten opzichte van wanneer de laatste maaltijd is gegeten.

Hoewel veel bloedglucosetests een periode van vasten vereisen voordat een bloedglucose lezing wordt genomen, kan een willekeurige test van de bloedglucose worden genomen op elk moment, ongeacht wanneer je voor het laatst gegeten.

Er is geen specifieke willekeurige normale bloedglucosespiegel. Diagnostische resultaten zijn gebaseerd op reeksen in tegenstelling tot harde cijfers.

Als u geen diabetes hebt, het normale bereik voor een willekeurige test van de bloedglucose valt meestal tussen de 70 tot het midden van 100s met behulp van de mg / dL omvang (aantal glucose milligram per elke deciliter bloed). Een lezing van minder dan 70 mg / dL geeft hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel).

Twee willekeurige bloedglucose testen met de resultaten van 200 mg / dL of hoger kan diabetes aan te geven. Raadpleeg uw arts voor een definitieve diagnose.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt om de normale bloedsuikerspiegel te handhaven.