wat te doen als een inhalator niet werkt voor astma

Veel astma-patiënten vinden dat het gebruik van kleine draagbare inhalers is een eenvoudige en effectieve manier om hun medicatie te leveren. Het geneesmiddel in deze inhalers kan kort “rescue” drugs zoals albuterol en ipratropium, langdurige anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals corticosteroïden, zoals budesonide en langwerkende bronchodilatatoren. Als uw inhalator niet goed meer werkt, is het belangrijk dat u de oorzaak en een oplossing te vinden.

Inhalers vallen in twee categorieën: dosisinhalatoren (MDI’s) en droge poeder inhalers. De afgemeten dosis Type is een bus die de medicatie en een chemisch drijfmiddel bevat. Het past in een plastic houder. Gebruik van de inhalator, de astma-patiënt schudt de houder, voegt de opening in zijn mond, of houdt het voor zijn mond en inhaleert langzaam terwijl u op de bus. Sommige gebruikers gemakkelijker een afstandhouder, die een plastic buis die hecht aan de inhalator.

Als uw inhalator lijkt niet zo effectief als in het verleden te werken, zorg ervoor dat u de juiste wijze gebruikt. Lees de instructies aandachtig en de praktijk in de voorkant van een spiegel. Vraag uw arts of apotheker om de juiste manier om een ​​afgemeten dosis inhalator te demonstreren. Als je merken zijn veranderd, moet u de instructies op te volgen, omdat niet alle inhalers werken op dezelfde manier.

Een ernstiger oorzaak weinig effect kunnen een verandering in de inhalator zelf.