wat te verwachten na een laparoscopische hysterectomie

Uw gynaecoloog of chirurg zal 3-4 kleine incisies waarbij de laparoscoop en andere instrumenten voor de operatie worden ingevoegd maken. Uw chirurg zal deze instrumenten te gebruiken, zodat ze kunnen zien in je buik om je baarmoeder te verwijderen, hetzij via de abdominale incisies of via uw vagina. Zodra baarmoeder – en de eierstokken, indien nodig – zijn verwijderd, het bovenste gedeelte van de vagina en de abdominale incisies worden geplakt gesloten.

Zodra de operatie is voltooid, zult u worden gereden in de verkoeverkamer, waar u uit de verdoving die werd toegediend aan u zal komen. Je mag naar huis gaan op dezelfde dag als de operatie, hoewel u zeker de optie om te verblijven in het ziekenhuis overnachten. U krijgt pijnstillers, met inbegrip van verdovende middelen worden toegediend. Zodra uw spijsvertering is in staat om voedsel te behandelen, zul je beginnen met vloeistoffen en wat vast voedsel te nemen. U zult lichte vaginale bloeden en afvoer na de operatie te hebben.

Op de dag dat u bent ontslagen uit het ziekenhuis, zal uw arts u uw ontslag instructies en een follow-up afspraak te geven. Tijdens dit bezoek, zal ze kijken naar de genezing van uw insnijdingen en verwijder alle hechtingen die je kan hebben gehad. Zij zal u ook instructies over weer aan het werk te gaan, het hervatten van de fysieke activiteit, tillen van voorwerpen en hervatten geslachtsgemeenschap. Na uw ontslag, kunt u niet-stero├»de anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) of ibuprofen nodig. Je zou verwachten dat een lager niveau van energie dan je normaal hebt. U kunt op deze manier het gevoel voor maximaal twee weken.