wat zijn bandages gemaakt van?

Verbanden komen in vele vormen, van kleine wegwerp verbanden voor kleine snijwonden en wonden chirurgische dressings ontworpen om te genieten van het bloed en het bevorderen van coagulatie. Verschillende materialen worden gebruikt om verbanden, waaronder kunststof en natuurlijke stoffen en synthetische stoffen ontworpen voor maximale breatheability maken. Kleefstoffen worden ook gebruikt om verbanden zijn plaats te houden.

Plastic pleisters zijn de meest voorkomende vorm, en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, die zijn ontworpen om wonden op specifieke gebieden van het lichaam te beschermen. Ze bestaan ​​uit een kunststof strip, die niet-lijm op de bovenzijde en plakkerig aan de onderzijde met een watje, dat bestemd is voor plaatsing over de wond te genieten van bloed en laat de wond stollen zodat het kan genezen .

Doek of geweven bandages worden gebruikt voor diepere bezuinigingen en chirurgische wonden, en bestaan ​​uit katoen gaasjes dat pre-cut komen of kan van een rol in de gewenste maat gesneden worden. Dit gaas pad wordt geplaatst over een wond, en dressings en kleefstoffen worden gebruikt om het op zijn plaats te houden. Gewoonlijk worden doek bandages gebruikt op wonden die naar verwachting meer te helen en moet regelmatig worden veranderd om steriliteit te waarborgen.

Drukverbanden worden gebruikt om druk uit te oefenen op een gewonde gebied, en worden gewoonlijk gebruikt om naar beneden drukken van een interne wond snellere genezing bevorderen. Ze meestal zelfklevend, van gemengde natuurlijke en synthetische materialen, zoals katoen en latex. Niet-klevende opties zijn ook beschikbaar, die worden gehouden in plaats met een clip.

Ook bekend als “ace wraps,” elastische bandages zijn gemaakt in de eerste plaats van katoen dat wordt gemengd met strengen van elastische rubber, waardoor ze worden uitgerekt over een gewonde gebied. Ze zijn ontworpen om druk tot interne weefsels toegepast en worden meestal gebruikt voor verwondingen aan de romp, romp of extremiteiten.