wat zijn de fysieke bijwerkingen van angst?

Angst kan veel ongewenste fysieke bijwerkingen op je lichaam veroorzaken. Het is gebruikelijk om deze bijwerkingen in momenten van paniek of angst ervaren. Inzicht in uw angsten, en leren omgaan met hun fysieke bijwerkingen, kan helpen voorkomen dat uw gezondheid van wordt negatief beïnvloed.

Angst is een moment van paniek of angst, die gerechtvaardigd of niet gerechtvaardigd kan zijn. U kunt angst ervaart wanneer u verplicht bent in voor een publiek te spreken, bijvoorbeeld. Maar angstaanvallen kan ook lijken te komen zonder reden.

Angst kan hoofdpijn, diarree, zweten, snelle hartslag en kortademigheid veroorzaken. Treden een of meer van deze symptomen, zoals de ervaring is verschillend voor elke persoon.

Tijdens momenten van angst gaat je lichaam in “strijd of vlucht” reactie. Dit is een normale instinct dat is ontworpen om u te helpen overleven als je bedreigd. Als je lichaam is in deze modus, heb je verhoogde adrenaline stromen, waarin de ongewenste bijwerkingen van angst op het lichaam veroorzaakt.

Veel mensen vinden verlichting van fysieke bijwerkingen van angst met meditatie. Neem langzaam en diep adem en probeer te ontspannen. Sluit je ogen en zitten in een comfortabele positie. Praten met een vriend kan je helpen kalmeren ook.

Als je ervaart lichamelijke bijwerkingen van angst vaak, moet u een arts te bezoeken. U zou kunnen worden voorgeschreven medicatie om angst te verlichten, en dit zal je fysieke symptomen te verlichten.

Als je snelle hartslag, flauwvallen of kortademigheid ervaren gedurende een langere periode, bel dan uw arts of direct naar uw lokale meldkamer.