Wat zijn de tekenen en symptomen van een hoog niveau van de schildklier?

Als de schildklier is over-productief, schildklierhormoon niveaus omhoogschieten en leiden tot een breed scala aan lastige symptomen. Schildklierhormonen omvatten thyroxine (T4), triiodothyronine (T3) en schildklier-stimulerend hormoon (TSH). High level schildklier (hyperthyreoïdie) is vaak slechts een symptoom van een onderliggende aandoening die de ziekte van Graves. Volgens de American Association schildklier, 70 procent van de patiënten met een hoge schildklier niveaus zijn gediagnosticeerd met deze aandoening. Andere aandoeningen die verband houden met hoge schildklierniveaus omvatten toxische nodulaire krop en thyroiditis. Gemeenschappelijke medicijnen voor de behandeling van hyperthyroïdie omvatten anti-schildklier middelen, bètablokkers en radioactief jodium behandeling. Chirurgie kan nodig zijn in extreme gevallen.

Hoge schildklier niveaus van invloed op de stofwisseling. Wanneer teveel schildklierhormoon wordt geproduceerd, het metabolisme versnelt, wat resulteert in abnormaal gewichtsverlies. Patiënten kunnen merken dat ze het verliezen van gewicht zonder noemenswaardige veranderingen in hun dieet. Meestal, hoe hoger het niveau van schildklier geproduceerd, hoe het gewichtsverlies. Grotere hoeveelheden calorieën zal helpen om gewicht te verliezen te vertragen.

De hoog metabolisme veroorzaakt door abnormale schildklier niveaus kan het zenuwstelsel aantasten. Veel patiënten die een hoog schildklierniveaus kan een lichte stijging van nervositeit, prikkelbaarheid of angst, en slapeloosheid en overmatige transpiratie merken. Deze symptomen kunnen minimaal op het eerste en toenemen als de schildklier niveaus hoger geworden.

Jonge vrouwen worden het meest getroffen door de ziekte van Graves, waarvan hoge schildklier niveaus zijn slechts een symptoom. Vrouwen met een hoge schildklier niveaus kan een afname van menstruele bloeden of een afwezigheid van menstruele cycli merken.

Artsen kunnen patiënten voor uiterlijke tekenen van hoge schildklier niveaus te onderzoeken. Deze omvatten dun, broos haar en dunner worden van de huid. Patiënten met de ziekte van Graves kan een struma ontwikkelt of zwelling op de voorzijde van de hals, waar de schildklier zich bevindt. Patiënten kunnen ook merken dat hun ogen lijken vergroot of bolling.