wat zijn de tekenen en symptomen van gevorderde baarmoederhalskanker?

Volgens de American Cancer Society, meer dan 4000 vrouwen stierven in de Verenigde Staten in 2009 ten gevolge van geavanceerde baarmoederhalskanker en meer dan 11.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd. De kanker begint als dysplasie, een precancereuze medische aandoening die gemakkelijk waarneembaar met een uitstrijkje en 100 procent te behandelen. Voorstadia veranderingen veroorzaken zelden symptomen die waarom het is van cruciaal belang is voor vrouwen om een ​​jaarlijkse gynaecologische check-up en uitstrijkje voorstadia om eventuele veranderingen te vangen. Zodra de symptomen ontstaan, de ziekte in het gevorderde stadium.

Volgens de Mayo Clinic, is abnormale vaginale bloeden gedefinieerd als elke bloeden die niet tot de gewone menstruatie. Dit kan onder meer het spotten in tussen periodes, met abnormaal zware periodes of bloeden voor enkele weken. Zodra baarmoederhalskanker is gevorderd tot het punt waar het visueel kan worden gedetecteerd, abnormaal bloeden komt vaak (tussen periodes, na geslachtsgemeenschap en na de menopauze). Het bloeden wordt veroorzaakt door de kanker zelf aangezien baarmoederhalskanker creëert nieuwe bloedvaten als het groeit. Deze bloedvaten kunnen gemakkelijk breken, wat leidt tot verhoogde bloeden.

Vaginale afscheiding is een witte of heldere vloeistof die de vagina verlaat en wordt geproduceerd door de baarmoederhals, uterus en de vagina. Volgens de Cleveland Clinic, de meeste vrouwen ervaren sommige vaginale afscheiding, waarvan het bedrag varieert van vrouw tot vrouw. Terwijl het hebben van een aantal vaginale afscheiding normaal is, kunnen sommige soorten vaginale afscheiding een infectie of een ernstige aandoening aan te geven, zoals baarmoederhalskanker. Als baarmoederhalskanker voorschotten, is ontgroeit de toevoer van bloed. Dit resulteert in celdood en infectie van omringende weefsels. Geavanceerde baarmoederhalskanker veroorzaakt vaak een zware overtreding of waterige vaginale afscheiding. Vrouwen die een voortdurende stroom van afscheiding die is stinkende en / of waterige ervaren, bleek, bloederig, bruin of roze moeten contact opnemen met een arts voor een examen.

Baarmoederhalskanker ontwikkelt, vaak groeien naar de bekkenwand en kan druk uitoefenen op de zenuwen die zich aan het been. Dit resulteert in een constante pijn in het been. Als de kanker plaatsen elders druk in de bekkenholte, kan het bekken of rugpijn veroorzaken. Af en toe zal geavanceerde baarmoederhalskanker verspreid naar het lymfestelsel, die belemmerd kunnen worden en veroorzaken zwelling in een been.

Gynecologic Oncology wijst erop dat baarmoederhalskanker vordert, is het mogelijk dat de kanker de urineleiders die vanaf de nieren naar de blaas kan belemmeren. Als beide buizen verstopt, het resultaat nierfalen, coma en de dood. Volgens de National Institutes of Health, omvatten bijkomende symptomen van gevorderde baarmoederhalskanker verminderde eetlust, moeheid, gewichtsverlies, botbreuken en faeces of urine lekt uit de vagina (wat kan gebeuren als een abnormale opening ontstaat in de vagina).