wat zijn de voor- en nadelen van mannelijke anticonceptie?

Methoden van mannelijke anticonceptie onder meer condooms, vasectomies en intrekking (trekken uit) voor de ejaculatie. Gebruik van mannelijke anticonceptie laat men een actieve rol bij het voorkomen van zwangerschap te nemen in plaats van deze aan hun partners. Elke methode van mannelijke anticonceptie heeft voor- en nadelen.

De voordelen van condooms onder gemakkelijke beschikbaarheid, betaalbaarheid, gebruiksgemak en het feit dat ze bescherming bieden tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, evenals de zwangerschap. Vasectomies zijn meer effectief in het voorkomen van zwangerschap dan condooms en zijn bedoeld om permanent te zijn, zodat men niet hoeft te maken over anticonceptie nooit meer.

Nadelen van condooms onder meer het feit dat ze sensatie kan afnemen en sommige mensen zijn allergisch voor latex. Bovendien, terwijl condooms bieden wel bescherming tegen zwangerschap, andere methoden van anticonceptie zijn effectiever. Vasectomies bieden geen bescherming tegen seksueel overdraagbare infecties en niet een kleine chirurgische ingreep, die volgens de Planned Parenthood website, kan kosten zo veel als $ 1000 te betrekken. Mannen die zou willen hebben biologische kinderen in de toekomst moet niet vasectomie├źn, aangezien omkering van de operatie werkt niet altijd. Intrekking biedt de minste bescherming tegen zwangerschap en wordt niet aanbevolen als een vorm van anticonceptie.