wat zijn yoga matten gemaakt?

Yoga matten, of plakkerig matten, zijn een integraal onderdeel van een yoga praktijk. Ze beschermen en pad je rug en knieën van een harde vloer, het creëren van een persoonlijke ruimte in yogales, en vooral, houden u van glijden uit die bezwete asanas.

Standaard matten zijn uit polyvinylchloride (PVC), latex, kunststof of een combinatie van materialen. Meer eco-vriendelijke matten zijn gemaakt van katoen, wol, jute, hennep en natuurlijk rubber.

Nieuwe uitvindingen worden waardoor biologisch afbreekbaar en eco-vriendelijke matten die zelfs beschermen tegen bacteriën. Een nieuwe koolstof en waterstof gebaseerde schuim produceert dunne, duurzame, PVC- en latex-vrij matten.

PVC en synthetische latex matten zijn giftig en hebben vaak een gladde chemische laag. Natuurlijke materialen zoals katoen, hennep en wol genieten van het zweet, maar niet bepalen dat sponsachtige kussen gevonden in de traditionele matten.

Natuurlijke matten gemaakt van dik, zwaar materiaal zijn moeilijk op te rollen en zwaar om te dragen. Kijk voor veilige materialen die niet te zwaar of te licht en bieden een kleverige grip.

Vermijd matten gemaakt met gevaarlijke chemische stoffen. Lees de etiketten en zoek naar reviews om ervoor te zorgen dat uw mat bevat geen giftige stoffen of allergenen, vooral als je de gevoeligheid voor latex of kunststof.