wolf spinnenbeet symptomen

De wolf spider is een agressieve jager, maar is over het algemeen schuw en zal weglopen wanneer ze gestoord worden. Als ze geprovoceerd worden, bewust of onbewust, de wolf spin kan uit angst bijten. Wolf spiders zijn meestal buiten gezien, die dwars over de grond tijdens de jacht. Ze af en toe reis naar de warmte van de woningen als het weer koud. Wolf spin bijt zijn pijnlijk, maar niet dodelijk. Ze kunnen ernstige symptomen veroorzaken bij sommige personen.

Er zijn ongeveer 175 soorten wolfspinnen wereldwijd. De wolf spin behoort tot de familie Lycosidae in de orde Aranedia. Wolf spiders hebben grote hoektanden en variëren in grootte volgens soort, variërend van 1/2 inch tot 4 centimeter in lengte. Ze zijn een harige spin en meestal grijs-bruin van kleur met een streep patroon op hun rug.

De meerderheid van de wolf spinnen niet webben te maken, ze jagen prooi (insecten, hagedissen, padden) op de grond, dag en nacht, en leven onder stenen, aarden vuil of bodem. Wolf spinnen hebben acht ogen en zijn zeer snel movers. Wolvin spinnen dragen hun eicocons en spinnetjes rijden op hun rug voor enkele weken, terwijl ze groeien.

Het gif van de wolf spider is giftig, maar meestal niet al te schadelijk. Bites leiden tot pijn, ontstekingen, jeuk en tederheid. Lymfeklieren kunnen opzwellen als gevolg van defensieve reactie van het immuunsysteem op de binnenvallende gif. De symptomen kan duren tot 10 dagen. Sommige individuen kunnen ernstigere symptomen zoals donkerder (necrotiserende) van de aangetaste huid, misselijkheid, duizeligheid of snelle pols ervaren. In deze gevallen moet de medische behandeling onmiddellijk worden gezocht, vooral als het slachtoffer een kind of ouderen.

Mild wolf spin bijt kan thuis worden behandeld. De beet mag niet worden gebonden of verbonden. Was de wond met antibacteriële zeep en warm water. Hef de wond, te beperken beweging en voorzichtig plaats een gesteriliseerde zak ijs op de beet om de zwelling te verminderen. Indien nodig, raadpleeg uw arts voor verdere behandeling, zoals pijnstillers, antihistaminica of antibiotica.

Wolf spiders zijn soms verward met Vioolspin, wiens gif is veel meer giftig. Daarom, als je beet symptomen zijn ernstige, aanhoudende of verergerende, medische behandeling moet worden met spoed gezocht.