gebruik van silvadene met brandwonden

Silvadene is een merknaam voor zilversulfadiazine, een recept crème die voornamelijk wordt gebruikt bij de behandeling van tweede- en derdegraads brandwonden. In de Verenigde Staten, andere merknamen voor de medicatie onder meer SSD, SSD AF en Thermazene, terwijl in andere landen het bekend zijn kunnen als Dermazin of Flamazine. Het is een zeer effectief anti-bacterieel medicijn dat helpt infectie te voorkomen, en is ook in generieke vorm.

Silvadene is voor uitwendig gebruik, en net als alle voorgeschreven medicijnen, moet strikt worden toegepast volgens het recept label en instructies van uw arts. Meestal Silvadene wordt één- of tweemaal daags gebruikt. Was uw handen grondig, en draag steriele handschoenen, terwijl u het verbrande gebied schoon te maken zoals voorgeschreven door uw arts. Breng een 1/16 inch dikke laag van de crème over de hele branden. U kunt het gebied verlaten onbedekt, of u kunt het bedekken met een gaasverband als uw arts goedkeurt. Je moet de branden gelijkmatig bedekt met Silvadene te allen tijde te houden, zodat u nodig hebt om het opnieuw toe te passen als het laat los, of na het baden.

Silvadene is een sulfa drug, dus als je allergisch bent voor dat soort medicatie, moet je het niet gebruiken. Zorg ervoor dat u uw arts als u ooit een reactie op andere sulfa drugs zoals Bactrim of Septra hebben gehad. Als u een leverziekte, nierziekte of het enzym-deficiëntie bekend als glucose-6-fosfaat dehydrogenase deficiëntie (G6PD), informeer dan uw arts voordat u Silvadene gebruiken.