wat is een bekken fleboliet?

Fleboliet zijn massa’s, deposito’s of gezwellen die zich ontwikkelen in de wand van een ader en zijn samengesteld uit calcium of kalk. Ze komen in het bekkengebied en stationair en onschuldig, maar kunnen zij de aanwezigheid van meer gevaarlijke omstandigheden of ziekten geven. De meeste volwassenen hebben fleboliet en worden niet beïnvloed door hen, omdat ze zijn zonder symptomen. Hun aanwezigheid is meestal alleen bekend na een individuele X-ray imaging in verband met andere gezondheidsproblemen heeft ondergaan.

Het bekkengebied is het gedeelte van het lichaam aan de onderkant van de wervelkolom en omringd door de heupen. Dit gebied omvat de blaas, genitaliën, prostaat en andere organen van de onderbuik. In X-ray imaging, fleboliet verschijnen als rond wit of licht-gekleurde vlekken. Ze kunnen worden verward met blaas- of nierstenen bij eerste waarneming, maar kan worden onderscheiden van deze stenen door hun doorschijnende centra en ronde of ovale vorm.

Specialisten suggereren dat bekken fleboliet ontwikkelen stolsels in aders bekken die zijn beschadigd door verhoogde druk veroorzaakt door hoesten of gedurende het defecatie proces.

Fleboliet in het bekkengebied kan worden gevormd als ovalen, cirkels of buizen variëren in grootte van kleine vlekken te growths tot 1/2 inch in diameter.

Volgens het artikel “relatie tussen Pelvic fleboliet en divertikelaandoeningen van de Colon”, gepubliceerd in het ‘American Journal of Roentgenology, “er is een verband tussen fleboliet en divertikelaandoeningen. Concreet onderzoekers suggereren beide ontwikkelen na langdurige consumptie van een lage-fiber dieet. Dergelijke diëten bevatten grote hoeveelheden verwerkte voedingsmiddelen, vlees, geraffineerde suiker en witte bloem.

Bekken fleboliet komen vaak voor in westerse landen, maar worden zelden gehoord in landen waar de verse levensmiddelen, groenten en fruit zijn de standaard in tegenstelling tot het dieet vol met bewerkte voedingsmiddelen met tal van kunstmatige toevoegingen en chemicaliën.

De aanwezigheid van fleboliet kan een waarschuwing die moeilijker omstandigheden, zoals colorectale hemangiomen (goedaardige tumor), aanwezig in het lichaam van jonge patiënten zijn. De massa kan ook aangeven dat een patiënt een vergrote blaas, rectale distensie, maagkanker of andere tumoren.

Hoewel fleboliet niet op zich bewegen, kunnen deze worden verplaatst en verschijnen op verschillende locaties van X-ray aan röntgenfilm. Dit kan een zorgverlener om de aanwezigheid van een tumor die ofwel gekweekt heeft of verkleind waarschuwen, waardoor de fleboliet positie veranderen.