wat is te voet bunion chirurgie?

Een bunion is een bult die aan de kant van de grote teen van een individu wordt weergegeven. Dit gebeurt bij de grote teen begint te leunen naar de andere tenen. Bunions kan worden veroorzaakt door het dragen van strak zittende schoenen, artritis en polio, of het kan worden overgenomen. Er zijn verschillende soorten voet bunion operaties die kunnen worden uitgevoerd om pijn te verlichten en lijnt het gewricht.

Een individu kan willen overwegen voet bunion chirurgie als de pijn begint te bemoeien met de dagelijkse activiteiten. Ook als de individuele ervaring zwelling of ontsteking van de grote teen, teen misvorming of teen stijfheid, zou hij willen chirurgie overwegen.

Artrodese is een operatie voor mensen die ernstige artritis en / of verbreken eeltknobbels. Tijdens deze operatie worden de beschadigde gewrichtsoppervlakken verwijderd. Daarna zal de chirurg ofwel plaatst platen, schroeven of draden naar de botten bij elkaar te houden totdat het gebied is genezen.

Exostectomy wordt gedaan door het verwijderen van de bult van de teenverbinding. Het wordt zelden gedaan, omdat het zelden de oorzaak van de bunion vanzelf wordt opgelost.

In sommige gevallen kan de weefsels rond de grote teen te los aan de ene kant en te strak op het andere. Hierdoor kan de grote teen leunen naar de andere. Een procedure wordt gedaan om de strakke weefsels verlengen en verkorten van de losse degenen.

De normale herstelperiode na voet bunion chirurgie minimaal zes weken, maar het kan tot zes maanden, afhankelijk van de hoeveelheid bot en weefsel dat aangetast is. Het individu kan normale activiteiten zes tot acht weken hervatten.