wat zijn de effecten van dihydrotestosteron op vrouwen?

Dihydrotestosteron (DHT) is een androgene hormonen in de testes en de prostaat van de mens, evenals in de haarfollikels en bijnieren mannen en vrouwen. Het is een metaboliet van het hormoon testosteron, en kan dus slechts met veel vaker bij mannen. Toch, de effecten ervan op vrouwen mogen niet worden verdisconteerd.

Dihydrotestosteron klampt zich vast aan de haarzakjes in de hoofdhuid, krimpen hen en het veroorzaken van kaalheid bij beide geslachten. Ongeveer 50 procent van alle vrouwen worden beïnvloed door DHT-geïnduceerde alopecia, hoewel het meestal pas optreedt na de menopauze.

Vrouwen met een verhoogde niveaus van dihydrotestosteron kan bepaalde mannelijke kenmerken, zoals een verdiepte stem en gezichtshaar te laten zien.

Testosteron en DHT, metaboliet van testosteron, te verhogen botmineralisatie, het vergemakkelijken van osteoporose bij vrouwen met een tekort aan calcium en andere skeletale aandoeningen.

Vrouwen die groeihormonen en andere supplementen die DHT kan tekenen van verhoogde agressie en humeurigheid te tonen.

Vanwege de ligging in het lichaam van de haarzakjes, kan dihydrotestosteron ook invloed hebben op een vrouw de talgklieren, wat resulteert in acne, Atheroomcyste en andere huidaandoeningen.