wat zijn de maatregelen ter bestrijding van de bevolkingsgroei?

Wereld menselijke bevolking is meer dan verdubbeld in de vorige eeuw en zal naar verwachting blijven groeien in een steeds hoger tempo. Recente medische en technologische ontwikkelingen hebben geleid tot een daling van het sterftecijfer, terwijl tegelijkertijd rekening houdend met een stijging van de geboortecijfers. Dankzij deze dezelfde technologieën, mensen leven langer dan ooit tevoren, en met een verhoogde levensduur komt een langere periode vruchtbaarheid voor vrouwen. De bezorgdheid over de effecten van continue menselijke verhoging van hulpbronnen van de planeet hebben geleid tot de ontwikkeling van beleid en ideeën voor het regelen van de bevolkingsgroei.

Sommige landen hebben een wettelijke regeling van de groei van de bevolking controle gehouden door de invoering van wetten in de plaats die grote gezinnen te beperken, waarbij de ouders om een ​​boete te betalen als ze meer dan een bepaald aantal kinderen te hebben. Andere ideeën die deze hetzelfde pad volgen, zijn minder voor de hand, in plaats van het zetten van een wet op zijn plaats, sommige onderzoekers het gevoel dat het zou een goed idee om hele regering te herstructureren, waardoor het moeilijk is om de gezondheid dekking te krijgen voor een groot aantal van de kinderen of de volkshuisvesting steun voor grote gezinnen. Ouders geïnteresseerd zijn in het hebben van meer dan één of twee kinderen zou attent obstakels geconfronteerd.

Betere toegang tot voorbehoedsmiddelen is een andere manier om de bevolkingsgroei te vertragen. Vrouwen zonder ziektekostenverzekering of kennis van lokale middelen vaak een beroep op gebrekkige methoden van anticonceptie om hen te beschermen tegen zwangerschap. Als contraceptiva op grote schaal beschikbaar tegen redelijke kosten worden gemaakt, zou meer vrouwen in staat zijn om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Hoewel controversieel, abortus is een andere manier om de bevolkingsgroei te beheersen. Landen met hogere abortus tarieven en hogere gevallen van vrouwen met behulp van geboortebeperking is aangetoond dat een lagere bevolkingsgroei tarieven.

In ontwikkelingslanden, familie maten zijn vaak groter dan in landen die meer economisch stabiel. Enorme percentages van de bevolking in deze landen te overleven door middel van zelfvoorzienende landbouw en de noodzaak van een groot aantal familieleden om te kunnen werken in de velden. Helaas zijn de meeste van de kinderen die geboren zijn om deze gezinnen niet in staat om kosten betalen voor de basisopleiding en zonder alfabetisering of job training zijn, zijn alleen in staat om door te gaan om meer kinderen te dragen aan het huishouden. Voorlichting over deze cyclus en het belang van academici en job training zijn van cruciaal belang voor het vertragen van de groei in ontwikkelingslanden.

Veel vrouwen in de wereld worden beperkt door hun regeringen en zijn niet toegestaan ​​buiten het huis om te werken. Het aantal kinderen dat een vrouw geeft geboorte aan en verhoogt in deze situaties zijn haar statussymbool en de enige manier waarop ze zullen erkenning. In andere gevallen, beperkingen voort uit religieuze of culturele overtuigingen en tradities, waar vrouwen worden aangemoedigd om te trouwen en een gezin op een jonge leeftijd of ontmoedigd om het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Die vrouwen controle over hun lichaam kritisch groeivertraging bevolking, zoals steun uit alle hoeken voor vrouwen die ervoor kiezen om minder of geen kinderen hebben.