de stadia van een muggenbeet

Muggen zijn kleine, gevleugelde insecten en er zijn veel verschillende soorten. Vrouwelijke muggen bijten dieren en mensen, omdat ze bloed nodig hebben voor de ontwikkeling van hun eieren. Muggenbeten meestal onschuldig, maar er is een risico van muggen overgebrachte besmetting vangen zoals malaria in sommige delen van de wereld. Bovendien kan muggen infecteren uw huisdieren met heartworms. Helpen bij het voorkomen muggenbeten door het dragen van insectenwerend middel met DEET, picaridin of citroen eucalyptus, en houdt uw huid bedekt met lange mouwen tops en broeken bij een bezoek aan gebieden die u waarschijnlijk zullen worden gebeten.

Een mug heeft een speciaal aangepast mond deel, genaamd een slurf, die het mogelijk maakt om bloed te zuigen. Injecteert ook speeksel in de huid, die het bloed verdunt en maakt het gemakkelijker om te drinken. Muggen vinden van een geschikte persoon te bijten door het detecteren van kooldioxide in de uitgeademde lucht en de chemische stoffen in het zweet. U kunnen een groter risico lopen te worden gebeten als je een man bent, met type O bloed, overgewicht of dragen donker gekleurde kleding, volgens de Mayo Clinic.

Een rode, jeukende, vervelende klomp, die bekend staat als een papule, ontwikkelt zich vaak op de plaats van een muggenbeet. Dit wordt veroorzaakt door een allergische reactie op het speeksel van de mug. U kunt ook merken een klein gaatje in de klomp, waar de mug bit jou. De zwelling duurt meestal een paar uur en wordt nog beter op zijn eigen. Sommige mensen zijn gevoeliger voor muggenbeten en ervaar sterkere reacties dan anderen. De omgeving van een muggenbeet kan ontstoken en gevuld met vloeistof worden – dit is een lief heet en kan duren voor een paar dagen, zegt NHS Choices. Muggenbeten kan meestal thuis worden behandeld en geen medische zorg nodig hebben.

Was een muggenbeet met water en zeep en zodra u merkt dat u bent gebeten – dit vermindert het risico van infectie. Calamine lotion, toverhazelaar of andere over-the-counter anti-jeuk perparations helpen stoppen met de jeuk. Het zetten van een zak ijs of koud kompres op de beet kan ook verlichting van de jeuk en de zwelling te verminderen. kras nooit een muggenbeet – dit kan de jeuk erger te maken en kan een infectie veroorzaken.

Muggenbeten kan soms besmet raken en kan de behandeling met antibiotica nodig. Infectie kan het gevolg zijn van bacteriƫn door de mug of tegen krassen een muggenbeet uitgevoerd. Symptomen van infectie zijn ernstige zwelling of pijn rond de beet, pus afkomstig van de beet, of gezwollen klieren. Raadpleeg een arts als u vermoedt dat u een besmette muggenbeet.

Ernstige allergische reacties op muggenbeten, beter bekend als anafylaxie, zijn zeer zeldzaam, maar vereisen snelle medische behandeling, zegt KidsHealth. Symptomen kunnen ernstige zwelling, een vlekkerige huiduitslag, misselijkheid, duizeligheid, ademhalingsproblemen of piepende ademhaling bevatten. Allergische reacties worden meestal geassocieerd met insectensteken plaats van beten.