soorten oestrogeen pleisters

Oestrogeen pleisters zijn voor twee verschillende doeleinden. Een daarvan is voorgeschreven als een methode van anticonceptie, terwijl de andere is een vorm van hormonale substitutietherapie (HRT). In de Verenigde Staten, is er slechts één merk van geboortebeperking patch op de markt, maar verschillende HRT pleisters beschikbaar. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat HST pleisters oestrogeenmonotherapie leveren en de anticonceptiepleister zowel oestrogeen en progestageen.

Ortho Evra ziet eruit als een dunne beige bandage. Echter, het levert 6 mg norelgestromin and.75 mg ethinylestradiol. Dit is ongeveer 60 procent meer oestrogeen dan pil die de fabrikant zegt verhoogt het risico op bijwerkingen zoals tussentijdse bloedingen, gevoelige borsten en stollingsstoornissen. Het is echter aanbevolen voor gebruik door de vergeetachtige en drukke vrouwen. Het is geplaatst op de huid achtergelaten gedurende drie weken achter elkaar. Nadat het wordt afgenomen, kan worden gestopt gedurende één week vervangen en de volgende week nog een interval van drie weken.

Vivelle Dot, ook bekend als Estra Derm, is een oestrogeen patch voor vrouwen die de menopauze voorgeschreven. Het wordt toegepast op de buik en kunnen leveren between.0375 and.1 milligram estradiol of oestrogeen per dag. De patch moet twee keer per week worden opnieuw aangebracht en vervangt verloren oestrogeen, het verminderen van de symptomen van de menopauze. Gebruikers hebben een daling van opvliegers en vaginale droogheid gerapporteerd. Bijwerkingen kunnen zijn opgeblazen gevoel, gevoelige borsten, verandering in libido, hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

Hoewel goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) als in de eerste plaats effectief voor post-menopauzale oestrogeen vervangende therapie, etikettering Alora toont secundaire goedkeuring als therapie voor pre-menopauzale vrouwen met onvoldoende eierstokken. Alora biedt dezelfde menopauze symptoomverlichting voordelen Vivelle Dot en moet ook twee keer per week worden toegepast. De patch levert between.025 and.1 milligram estradiol per dag. Alora bijwerkingen kunnen buikkrampen, haaruitval, hoofdpijn, pijn in de borst en onregelmatige vaginale bloeden omvatten.

Climara is FDA goedgekeurd voor post-menopauzale oestrogeen vervangende therapie en secundaire therapie voor pre-menopauzale vrouwen met een lage hoeveelheden oestrogeen. In tegenstelling tot Vivelle Dot en Alora echter Climara moet worden slechts om de zeven dagen toegepast. Climara levert bij least.025 milligram estradiol per dag. Het vermindert ook menopauzale symptomen zoals opvliegers en vaginale droogheid en kunnen worden gebruikt om osteoporose te voorkomen. Climara De bijwerkingen zijn gelijk aan die gemeld Vivelle Dot gebruik.